Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Myslela, že rodině koupila mini prasátko. To dnes váží 250 kilogramů

22. prosince 2021 | 06:00

Žena z Brazílie si pořídila prasátko a věřila prodávajícímu, že se jedná o mini plemeno. Její mazlík by tak neměl být vyšší než 50 cm. O 3 roky později váží toto malé prasátko téměř 300 kilo. Jeho rodina ho ale i tak bezmezně miluje.  

Rosangela Martins je majitelkou trochu neobvyklého domácího mazlíčka jménem Lilica. Jedná se o prase, které nemělo, podle prodejce, příliš vyrůst. Pořídila si ho před třemi lety a myslela si, že tak udělá radost celé své rodině. Lilica ale rostla nezastavitelnou rychlostí. Den ode dne byla větší a větší. 

"Všichni jsme byli poměrně vystresovaní, Lilica byla obrovská a vypadalo to, že ještě poroste. Dnes jsou její proporce skutečně specifické. Je to kolos, stejně ji ale bereme za svou a máme ji moc rádi," vypráví Larissa, dcera Rosangely.

Podle Larissy tráví Lilica většinu dne podřimováním. Dělá stále stejné činnosti: vstává s Rosangelou, jde na záchod, snídá, sprchuje se, když je venku horko, a chodí se pást. Lilica večeří okolo sedmé večer a spát chodí hned po večeři. Je skoro jako Rosangelino další dítě.

„Je to tvrdohlavé zvíře! Má silnou osobnost. Když něco chce, nedá se zastavit! Neexistuje žádná diskuse. Pokud má hlad, otevírá ledničku, dělá nepořádek, a když jídlo nedostane, je opravdu velmi hlučná.“ Nepřehlédnutelného mazlíka rodiny Martins milují i všichni z okolí, a to zejména děti. Lilica se jednoznačně dostala na správné místo plné lásky a spokojenosti.

Autor: Adéla Ondroušková