Neuvěříte, že se jedná o stejnou ženu. Vážila 105 kilogramů, dnes soutěží v bodybuildingu

Neuvěříte, že je na fotkách stejná žena
Foto: profimedia.cz
22. ledna  2022 
 06:00

Šestačtyřicetiletá Australanka Jodie Marquardt vážila 105 kilogramů a slova jako sport nebo zdravý životní styl jí nic moc neříkala. Dnes váží o padesát kilogramů méně, soutěží v bodybuildingu a při pohledu na srovnávací snímky člověk ani nechce uvěřit, že je na nich ta stejná žena. 

Jodie přiměly ke změně životního stylu vážné zdravotní problémy. Nejprve začala s procházkami, díky kterým zhubla o prvních pět kilogramů, a začala se cítit výrazně lépe. Jakmile začala ručička na váze klesat ještě více dolů, ženu tato změna nakopla a rozhodla se shodit mnohem víc. Nakonec se do své proměny natolik ponořila, že během devíti měsíců dokázala zhubnout o neuvěřitelných 50 kilogramů. Rozhodla se soutěžit v bodybuildingu. 

"Nikdy by mě nenapadlo, že se zúčastním takové soutěže. Ale po dosažení své cílené váhy 70 kilogramů jsem se rozhodla pokračovat dál. Lidé říkají, že mi shozená kila na vzhledu ubrala tak deset let. Ale co je důležitější: já se i cítím o deset let mladší," uvedla.

A jaké je tajemství jejího úspěchu? Nehledejte v tom žádnou vědu. Jodie sází na zdravé a čerstvé jídlo, denně chodí na procházky a navštěvuje pravidelně posilovnu. Věří, že její proměna může nakopnout i jiné lidi, kteří se svou váhou bojují. Je totiž přesvědčená, že když se chce, tak jde opravdu všechno. Člověk musí být jen vytrvalý. 

Na její neskutečnou proměnu se podívejte ve fotogalerii. Věřili byste, že se jedná o stejnou ženu? 

Autor: Aneta Valešová

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji