Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Na večírku jí muž poranil míchu. Žena odmítá být na vozíku do konce života a hledá lék, který ji vyléčí

15. srpna 2021 | 06:00

Chtěla být televizní moderátorkou a ze všeho nejvíc milovala noční život i sport. Někdo ji ale o tento život málem připravil. Teď se svůj život snaží získat zpět.

Lolly Mack je cílevědomá žena, která si šla za svým snem. Během několika sekund začala ale místo snu prožívat spíš peklo na zemi. V roce 2004 ji navštívil přítel z Itálie, kterého chtěla vzít do centra rodného Londýna, aby ho představila svým nejbližším. Večer se dobře rozjížděl, Lolly vzala partnera i přátele do oblíbeného baru, kde tančili uprostřed parketu. „Z ničeho nic mě něco strašně bouchlo do zadní části krku a po chvíli jsem upadla na podlahu,“ vypráví Lolly. 

Vyděšení kamarádi křičeli, aby se ze země zvedla. „Něco bylo špatně, hned jsem to tušila. Nemohla jsem se vůbec pohnout. Věděla jsem, že se musím postavit, tělo se mnou ale nekomunikovalo.“ Zraněnou ženu převezli do nemocnice, tam ji okamžitě operovali. Měla poškozenou míchu, a lékaři jí tak museli sdělit bolestivou zprávu. „Zkrátka mi řekli, že budu žít na invalidním vozíku. Mohl za to někdo, kdo na osudné párty lezl někam z balkonu přes zábradlí a spadl přímo na mě. Tento muž mi změnil život.“

Lolly se díky obrovské podpoře ze strany rodiny odmítla svých snů vzdát a ani na invalidním vozíku nepřestává žít naplno. Nestraní se lidí, vyhledává zábavnou společnost, a dokonce i skáče padákem. Je členkou organizace Cure Girl, která shání finanční prostředky na výzkum léku pro lidi s poškozenou míchou. Opravdu věří, že jednou takový lék bude existovat a mnoha lidem pomůže zpátky na nohy! 

Autor: Adéla Ondroušková