Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Holčička s mozkovou obrnou konečně našla svůj koníček. Stala se youtuberkou!

30. září 2021 | 06:00

Po narození maličké Dallas nevylučovali lékaři diagnózu, která děsí všechny rodiče. S mozkovou obrnou vlastního dítěte je nelehké se smířit, natož s ní žít. Rodičům Dallas ale nikdo na výběr nedal. Museli se k tomu postavit čelem. 

S očekáváním nového člena rodiny všichni myslí jen na ty krásné věci. Rodiče musí ale počítat i se situacemi, které nejsou vždy stoprocentně růžové. S příchodem Dallas na svět přišla samozřejmě vlna lásky a štěstí, ale po chvíli je vystřídala bezmoc a strach. „Dodnes vidím, co všechno se mému křehkému miminku muselo v nemocnici dělat. Nikdy na to nezapomenu,“ vzpomíná maminka. 

Už od novorozence měla Dallas velké zdravotní problémy a lékaři nevylučovali ani mozkovou obrnu. „Slyšela jsem, jak to říkají, nějak jsem to ale vypustila. Šlo to jedním uchem dovnitř a druhým ven. Měla jsem velké starosti.“ Potvrzení této diagnózy nastalo až několik měsíců po narození malé holčičky. Rodiče nevěděli, jak rozsáhlé postižení jejich dcera bude nakonec mít, jaká budoucnost ji v životě čeká. 

Přestože tuto rodinu postavil život před opravdu těžkou zkoušku, ani jeden z nich nechce být litován nebo nějak obdivován. Dallas je milovanou členkou jejich velké rodiny, se svým postižením se vypořádala neobyčejně dobře. „Jednoho dne prostě přišla a řekla, že chce lidem na YouTube ukázat svůj elektrický vozík. Tak jsme to udělali.“

Dallas nahrávání videí na YouTube očividně baví. Při natáčení je vždy hezky oblečená, často má na sobě čelenku ladící k jejímu outfitu. Sdílí různé zážitky z dovolené nebo vtipné storky ze života. I přes těžkou diagnózu vidíte ve tváři této holčičky úsměv, štěstí a spokojenost. Hezká videa můžete vidět i na jejím kanále zde

Autor: Adéla Ondroušková