Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Boj o život čtyřčat! Tři děti byly v ohrožení, jedno má následky. Mladá maminka (26) je však statečná

30. května 2021 | 06:00

Její přání bylo mít miminko, tak má rovnou čtyři. Mladá maminka s cukrovkou vychovává předčasně narozená čtyřčata. Jedno dítě má z brzkého porodu doživotní následky. 

Kortney Deleshaw (26) chtěla založit rodinu brzy. Tušila, že s otěhotněním budou potíže. V jejich rodině je už po několik generací syndrom polycystických ovarií prý běžnou součástí života ženy. Aby toho nebylo málo, má Kortney cukrovku 1. typu, a to vyžaduje během těhotenství větší pozornost lékařů. 

Gynekolog bohužel potvrdil Kortney diagnózu, které se tolik obávala. "Říkal, že ovuluji tak jednou za rok, a doporučil mi hormonální léčbu, kterou jsem podstoupila." Celkem brzy našla budoucí maminka na těhotenském testu dvě čárky, ze kterých měla nepopsatelnou radost. "Hned na začátku těhotenství jsem se cítila obrovská. Manželovi jsem tvrdila, že tam nebude jen jedno miminko."

Partnerka miliardáře Janečka o porodu doma:

Video se připravuje ...
Lilia Khousnoutdinova o narození syna Karla George: Rodila mezi dveřmi! • VIDEO: David Turek

 

Jedno tam opravdu nebylo, byla tam totiž rovnou čtyři. Ke konci ledna roku 2020 se tak Kortney narodila čtyři miminka předčasně, konkrétně ve 25. týdnu těhotenství. Začal boj o život. Nejlépe na tom byla holčička, její tři bráškové ale zůstali v nemocnici po dobu čtyř měsíců. "Syn Noah tehdy málem nepřežil. Měl krvácení do mozku a má trvalé následky," popisuje Kortney. 

"Myslela jsem, že jsem jako matka selhala, ale s odstupem času si uvědomuji, že moje děti jsou šťastné, a to je to, co mi stačí ke štěstí." Noah potřebuje více péče a pozornosti než jeho tři sourozenci. "Lizzie, Owen i Aaron jsou ale prospívající batolata, která si vystačí častokrát úplně sama." Někdy je prý výhoda mít více dětí najednou, říká s úsměvem čtyřnásobná maminka. 

Autor: Adéla Ondroušková