Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Opravdová láska existuje! Žena opustila práci, aby se starala o manžela, který si nevzpomíná ani na její jméno

4. listopadu 2021 | 06:00

Muž s Alzheimerovou chorobou neví, kdo je jeho manželka. Srdce si lásku k ní pamatuje pořád, na její jméno si ale nevzpomíná.  

Začátek vztahu Lisy a jejího manžela Petera byl celkem komplikovaný. Oba už měli jedno manželství za sebou a novou etapu života odstartovali vztahem na dálku, a to pak trvalo po celých 8 dlouhých let. Byla to opravdová láska, proto tyto překážky bez problémů překonali, aby mohli být spolu. 

"Nejdřív zapomínal věci. Jednou zapomněl mobil, později už nemohl nalézt ta správná slova. Například letadlo nám popisoval jako něco, čím lítáme na dovolenou," vzpomíná Lisa. Peter později zapomínal i vlastní vzpomínky, proto šel k neurologovi, ten mu diagnostikoval Alzheimerovu chorobu. 

Nemoc vymazala Peterovi všechny vzpomínky na jeho milovanou Lisu i krásné chvíle, které spolu prožili. Srdce už ale tak lehce nezapomíná! "Říká mi, že mě miluje, na mé jméno si ale nevzpomíná. Neví ani, že jsem jeho manželka. Jen zkrátka ví, že mě miluje." Lisa odešla kvůli svému manželovi do předčasného důchodu, aby se o svou životní lásku mohla starat.

Pro Peterovu manželku není jen těžké vědět, že ji manžel téměř nepoznává, ale nejtěžší pro ni je dívat se na milovaného člověka, jak rychle chřadne. I přes to všechno ale stojí po jeho boku a za společnou lásku bojuje. Tomu my říkáme opravdová láska!

 

Autor: Adéla Ondroušková