Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Přežila tragickou autonehodu, později v autě porodila! Z těchto fotek mrazí

28. dubna 2021 | 06:00

Dvakrát unikla smrti jen o vlásek. Jen zázrakem přežila spolu s partnerem a synem vážnou autonehodu a o týden později porodila sama v autě nedonošenou holčičku, která nedýchala. Dnes je z ní spokojená trojnásobná maminka. 

Tessie Heeter má opravdu život plný adrenalinu. V roce 2018 vezla se synem – jako každý den – manžela na vlakové nádraží kousek od jejich domu. "Byla jsem ve 33. týdnu těhotenství a na zadní sedačce seděl můj rok a půl starý syn, když do nás ve stokilometrové rychlosti narazil patnáctiletý kluk." Tessie si toho z nehody moc nepamatuje, ví jen, že jim pomáhalo hodně lidí, kteří zavolali policii, sanitku, vyndali jejího syna ze sedačky a poskytli pomoc zraněnému partnerovi. 

"V nemocnici mi oznámili, že nemohli najít tlukot srdce našeho miminka. Při druhé kontrole už tam ale srdíčko bušilo jako o závod. Také mi museli dát něco na zastavení porodu, jelikož jsem začala mít kontrakce." Celá její rodina utekla, jak se říká, hrobníkovi z lopaty. Malý syn neměl ani škrábnutí a partner měl zlomená žebra a zlomenou pánev. Tessie vyvázla s pohmožděninami a bolestí zad.

"Pustili mě domů. Týden po nehodě jsem začala rodit. Volala jsem bráchovi, aby pro mě přijel a odvezl mě do porodnice. Jenže jsem na zadním sedadle jeho auta začala nekontrolovatelně tlačit." Tessie popisuje, že ucítila velký tlak a porodila něco jako měkký, velký balonek. Jakmile propíchla vak, okouzlila ji modrooká, maličkatá holčička, která koukala přímo na ni. "Dcera nedýchala. Okamžitě jsem se snažila ji rozdýchat a pomoct jí. Po příjezdu sanitky už ale bylo všechno v pořádku."

V nemocnici bylo miminko umístěno na oddělení neonatologie a vedlo si dobře. Zraněný partner uviděl novorozenou dceru až tři dny po porodu. "Okamžitě se do ní zamiloval a pořád opakoval, že jsem fakt neskutečná hrdinka," vypráví pobaveně Tessie. Dnes žije rodina spokojený život plný křiku a smíchu. O necelé dva roky později se jim totiž narodilo další miminko, zdravý chlapeček. 

Autor: Adéla Ondroušková