Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Kadeřník zadarmo stříhá bezdomovce a mění je k nepoznání. Tak tyhle změny stojí za to!

24. února 2021 | 06:00

Kadeřník Jason Schneidman věří, že správný účes může lidem změnit život. Pravidelně proto vyráží do ulic Kalifornie a zdarma stříhá bezdomovce, kterým tak alespoň zčásti navrací sebevědomí. 

Jedním z důvodů, proč se padesátiletý Jason rozhodl pomáhat lidem bez domova, je skutečnost, že i on sám na vlastní kůži zažil, jaké to je žít na ulici a nemít absolutně nic. Před šestnácti lety byl totiž drogově závislý, toulal se po ulicích a vypadalo to, že se jeho život už nikdy nedá do pořádku. Přesto však našel sílu něco změnit a dnes je z něj šťastně ženatý muž a otec dvou dětí. 

Stříhání se pro něj stalo vášní už v pouhých čtrnácti letech. "Když jsem poprvé někoho ostříhal, byl jsem doslova ohromen tou proměnou. Přišlo mi skvělé, jak se člověk díky správnému sestřihu dokáže proměnit a získat sebevědomí," říká. Jakmile dal Jason svůj život zase do pořádku, rozhodl se pomáhat lidem, kteří si procházejí stejným osudem. Vzal tedy nůžky, holicí strojek a vydal se se svým blízkým přítelem do ulic Kalifornie. Začal stříhat bezdomovce, a to zcela zdarma.

Dnes, o pět let později, má na svém kontě Jason Schneidman významnou neziskovou organizaci THEMENSGROOMER, která pomáhá lidem bez domova. Se svým týmem pořádá Jason v Kalifornii různé akce, kdy bezdomovce stříhá, ale také jim poskytuje čisté oblečení nebo jídlo. Zároveň se snaží těmto lidem pomoct tím, že jim vypráví svůj příběh, a vedle sebevědomí jim navrací také naději, že pokud člověk doopravdy chce, může ve svém životě cokoliv změnit.

"Někteří z nich vypadají opravdu strašlivě, jsou špinaví, zanedbaní. Stále to jsou ale lidé, kteří sešli z cesty a nevědí, jak zpátky. Každý z nich má ale stále naději vrátit se a něco změnit. Na své práci nejvíce miluji pocit, že bych někomu mohl změnit život," dodává Jason.

Na neuvěřitelné proměny se podívejte ve fotogalerii:

Veterán druhé světové války doprovodil svou vnučku k oltáři. Dva dny na to zemřel. Podívejte se na dojemné video:

Video se připravuje ...
Veterán druhé světové války doprovodil svou vnučku k oltáři. Dva dny na to zemřel • VIDEO: www.youtube.com/Rumble Viral

Autor: Aneta Valešová