Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zmlátil ji soused, když zaparkovala před jeho domem. Ona jen chtěla nedonošenou dceru přenést do tepla

22. února 2021 | 06:00

Nateklá a vybarvená tvář francouzské influencerky koluje sociálními sítěmi. Žena byla napadena sousedem, a to kvůli tomu, že zaparkovala na pár minut před jeho domem, aby nedonošenou dceru rychleji přenesla v mrazivém počasí do tepla!

Amelie Challeat sdílela na sociálních sítích fotografii, kde drží svou nedonošenou dcerku a na tváři má velkou modřinu. Tu jí způsobil agresivní soused! Instagramerka u příspěvku píše, že se zrovna vracela z nemocnice, kde byla se svou dcerou Shéérazade, která se narodila ve 26. týdnu. "Na pět minut jsem nechala auto před domem souseda, protože to mám blíž ke vchodu do svého domu. Bylo pod nulou a chtěla jsem dceru jen rychleji dostat do tepla," popisuje Amelie. 

Soused na Amelii křičel, ať se neopovažuje opustit vůz a okamžitě auto přeparkuje. Mladá žena ale šla směrem ke svým vchodovým dveřím, kde jí násilnický soused bránil ve vstupu do domu. "Nevydržel to a ze všech sil mě udeřil do obličeje, když jsem držela kočárek s dcerou. Upadla jsem na zem a omdlela."  Po incidentu se Amelie snažila domluvit si schůzku na policejní stanici, aby nemusela s křehkou dcerou čekat čtyři hodiny někde mezi desítkami lidí. Policie jí ale nevyšla vstříc.

"Řekli mi, že je to nezajímá, že musím čekat jako všichni ostatní." Podle Amelie není v dnešní době tak jednoduché podat na někoho žalobu. Vzhledem k tomu, že Amelie musí každou chvíli kojit, nemůže od dcery odejít na déle než dvě hodiny. Prakticky tedy není možnost, aby osobně podala na agresivního muže žalobu. Celá tahle kauza hnula internetem a Ameliin příběh sdílelo mnoho lidí, díky čemuž se policie konečně začala tímto případem zabývat. 

Francouzská influencerka děkovala všem uživatelům, kteří její příspěvek sdíleli, a pomohli tak k řešení jejího případu i potrestání souseda. Z celého zážitku je silně otřesena, potřebuje nabrat síly a věnovat se maličké Shéérazade. 

Autor: Adéla Ondroušková