Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Krásná baletka už nechtěla být ženou! Splnila si sen stát se nebinární a chystá svatbu

9. února 2021 | 06:00

Nechce být ani ženou, ani mužem. Mladá a úspěšná tanečnice se rozhodla být obojím. Dobrovolně si proto nechala vzít obě prsa a se svou snoubenkou nyní začala plánovat svatbu.

Sarah Kate Smigiel se narodila jako žena. Celá rodina se z příchodu holčičky na svět těšila. Malá Sarah nosila růžovou a maminka jí zaplétala dlouhé copy. Také brzy, jako správná dívenka, začala s baletem. "Kámen úrazu byl porodník, který byl u mého narození. Ten totiž prohlásil, že jsem holka, a to jen kvůli tomu, co jsem měla mezi nohama," popisuje Sarah. 

Mladá tanečnice zjistila poměrně brzy, že se jí líbí stejné pohlaví. Začala také pociťovat, že by někdy raději dělala to, co muži. "Nemusíme chodit daleko, stačí se podívat na můj baletní trénink. Holky musely mít vlasy vyčesané do drdolu, musely nosit růžové sukně a černá trička. Kluci nebyli takto limitovaní a tančili odvážněji. Nepohlíželo se na ně totiž jako na to něžné pohlaví." 

Sarah se po dlouhém přemýšlení a zvažování rozhodla být jednoduše nebinární. Nebinární člověk je někdo, kdo se chce volně pohybovat mezi ženským i mužským pohlavím. Je to někdo, pro koho neplatí zažité stereotypy pro muže a pro ženy. Odvážná Sarah proto podstoupila operaci, při které jí bylo odstraněno poprsí. "Bála jsem se, že si to budu vyčítat, jenže nic takového se nekonalo. Takhle jsem konečně spokojená," dodává Sarah. 

Z krásné baletky se tak stala nebinární osobnost, "něco mezi" mužem a ženou. Sarah ale vypadá, že tohle je to, co celý život chtěla. Kupodivu sklízí ze strany rodiny i instagramových fanoušků velký obdiv a uznání. To, že se Sarah rozhodla správně, potvrzuje i fakt, že svou přítelkyni požádala o ruku a nyní si užívá plánování svatby.

Zajímají vás ženské příběhy? Nový pořad Mall.tv Kila dolů mapuje snahu dvou mladých žen zhubnout, a změnit tak nejen svůj vzhled, ale i život. Podívejte se na jejich příběh!

 

Autor: Adéla Ondroušková