Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

V 51 letech porodila svou vlastní vnučku: Dcera si o mně myslela, že jsem blázen

28. ledna 2021 | 06:00

Dlouhé čtyři roky se snažili třicetiletá Breanna Lockwood a její manžel Austin o dítě. Když už se jim podařilo počít, žena dvakrát potratila. Oba byli na pokraji sil a už nevěděli, co dělat. Julia Loving už nadále nedokázala snášet zoufalství své dcery a nabídla páru řešení – rozhodla se, že jim dítě odnosí. Pro někoho šílenost, pro Breannu způsob, jak mít své vysněné dítě.

Julie Loving svým rozhodnutím tak navrátila páru naději, že přece jenom mohou založit rodinu. Bylo jí sice už přes padesát let, ale neustále se udržuje fit, sport je její velkou vášní a její kondici by jí mohli závidět mnohem mladší ročníky. "Dcera si o mně jako první myslela, že jsem blázen, ale nepřestávala jsem ji přesvědčovat. Mám za sebou devatenáct maratonů a spoustu triatlonů. Cítila jsem se dostatečně zdravá na to, abych to udělala. Obě předchozí těhotenství jsem měla bez komplikací,“ vypráví žena.

Když se po několika potratech, mimoděložním těhotenství a neúpěšných umělých oplodněních od lékařů Breanna dozvěděla, že nikdy nebude schopná dítě odnosit, zhroutil se jí svět. Proto nad nabídkou své matky nemusel pár příliš dlouho přemýšlet. "Boj s neplodností byl pro mě tím nejtěžším, čím jsem si prošla. Když máte naplánovaný život, a do cesty vám vstoupí něco jako neplodnost, máte pocit, že vám váš sen někdo bere, najednou ho už před sebou nevidíte," vypráví Breanna.

Lékaři byli zpočátku kvůli vyššímu věku Julie skeptičtí a nebyli si jistí, zda je její rozhodnutí správné. Její zdravotní stav je však nakonec přesvědčil, embryo se v jejím těle bez problémů uchytilo a v listopadu minulého roku přivedla na svět císařským řezem zdravou holčičku jménem Briar Juliette Lockwood. Přestože porod nebyl vůbec jednoduchý, dle Breanniných slov ho její matka zvládla naprosto skvěle. A splnila jí tak sen, když přivedla na svět její vytoužené dítě a svou vnučku.

Na šťastnou rodinu se podívejte ve fotogalerii:

Autor: Aneta Valešová