Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Krásná versus ošklivá? Kdeže! Jedna žena. A dokazuje, že fotky můžou kouzlit

6. února 2021 | 06:00

Vyžehlená pokožka, elegantní, ryze ženská postava hodná obálek časopisů, okouzlující záběry rádoby momentek jsou kouzlem šikovnosti moderních technologií a především správného úhlu pohledu. Co se stane, když si odmyslíme zkrášlující filtry a naučené pózy? Uvidíme normální ženské tělo, na kterém jsou zcela přirozeně ďolíčky, strie, faldíky či nafouklé bříško. A ano, i v případě, že jste majitelkou štíhlého těla!

Body positivity, sebeláska, oslava vlastního těla, chcete-li. Slovní spojení, jež se nyní stává mantrou a zaklínadlem mnohých žen. Ale opravdu jsou vyznavačky tohoto "hnutí absolutní lásky ke svému tělu" každý den jen šťastné a se sebou spokojené? Nepromění se tenhle přístup zase jen v další tlak na ženy? Pak se nám tu nabízí i o něco střízlivější pohled. Jmenuje se body neutrality a vysvětluje se jako odvrácení se od nenávisti k vlastním nedostatkům a přichýlení se k nenucené a přirozené lásce k sobě samotné. Bílá vlajka uprostřed válečného toku vlastních myšlenek. 

Ať tak či onak, je zapotřebí se nebrat vážně a poukazovat na realitu, jež bourá zažitá měřítka krásy, která tak rádi prezentují v dnešním moderním světě uživatelé sociálních sítí. Je nepochybně dokázáno, dle odborných tezí psychologů, že tento uměle přikrášlovaný svět negativně ovlivňuje naši psychiku a může být jednou z příčin deprese.

Ty však rozhodně netrápí například mladou influencerku Rianne Meijer pocházející z Amsterdamu. Svým bezmála 1,4 milionu fanoušků ukazuje na sociální síti Instagram odvrácenou tvář této platformy, kterou je faleš. Okouzlující snímky proto přetváří do velmi důvtipné podoby reality. A právě díky ní se cítí daleko spokojenější.

Přijměte proto své tělo bez jakéhokoliv tlaku, pomoct vám v tom může i kapka sarkasmu, ironie, vtipu a humoru. Jak tvrdí i česká burleskní tanečnice Miss Cool Cat, která je zvyklá dávat své tělo na odiv: „Podívejte se sami na sebe do zrcadla a řekněte si, že to, co stojí před vámi, je to nejlepší, co můžete nabídnout.

Influencerce Rianne Meijer humor rozhodně neschází a vy se můžete inspirovat jejím přístupem i fotkami. Nestyďte se za své normální tělo!

#1 Dvojitá brada

Že nejste fotogenická? Tak to jste zajisté ještě nepřišla na ty správné úhly pohledu. „Začínající modelka se učí pózám díváním se do zrcadla. Zkouší se na sebe dívat z různých úhlů pohledu, mění výrazy, učí se mimice, dokud nezjistí, jaké výrazy jí lichotí nejvíce. Zrcadlo je ten nejlepší trénink,“ říká Veronika Poláková, majitelka modelingové agentury Verona. A přesně to je to, oč tu běží. Nikdo se nefotí zespodu, protože tento úhel přidává na kilech. Nadhled naopak opticky zeštíhluje obličej. Rianne se toho nebojí a komicky ukazuje svou dvojitou bradu, kterou máme prostě všichni. Není na čase nebrat se tolik vážně?

#2 Pekáč buchet. Doslova!

Ani vysportovaná postava nutně nemusí být realitou. Stačí si jen vytáhnout kalhotky od plavek o něco výše, to vám opticky prodlouží nohy, zatáhnout pořádně břicho a bok lehce vystrčit do strany. Falešná postava snů je na světě!

#3 Nafouklé bříško a faldíky jsou normální

Nadýmání, nafouklé břicho. Fakt, který trápí mnoho žen, téma, které je tabu. I kvůli hormonální nerovnováze se nám bříško nafoukne a vypadáme leckdy jako v pokročilém stadiu těhotenství. A ráno je třeba bříško ploché jako přistávací letecká dráha. Že jste se v tom našla i vy? A co třeba faldíčky, které se přirozeně objeví, když se předkloníme? Také zcela normální jev!

#4 Squeezedbutt aneb stažený zadeček

A to nejlepší nakonec! Mladá influencerka se proslavila především stažením zadečku (překlad anglického squeezed butt). Na něm poté naprosto přirozeně vyskočí dolíčky. No řekněte – není to přece jen roztomilejší než všechny ty vyšpulené a neuvěřitelně hladké zadečky?

Pojďme se nebrat tolik vážně. Krása je pomíjivá a její měřítka individuální. Ne nadarmo se říká: sto lidí, sto chutí.

Podívejte se na módní pořad Souboj velikostí S vs. XL, který poukazuje na ženskou krásu všech žen! 

Video se připravuje ...
Souboj velikostí S vs. XL: Jak zkombinovat sako tak, aby slušelo hubeným ženám i baculkám?  • VIDEO: BPŽ/Petr Němeček

Autor: Žaneta Podlahová