Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Rodila doma na zemi, pomoc přivolaly mladší dcery. Zachránily mě, říká šťastná maminka

28. dubna 2020 | 06:00

Porod třetího dítěte začal mírnými bolestmi. Během pár minut bylo ale dítě venku. Pomoc matce přivolaly dvě starší dcerky. Manžel přijel až k čerstvě narozené, zdravé holčičce. 

Ashley Faldmo čekala třetí dítě, další holčičku. Doma má starší dceru Reagan a mladší dceru Amandu. Byla si tedy téměř jistá, že příchod třetího porodu jednoznačně pozná a jen tak něco ji nemůže překvapit. "V den porodu jsem měla ráno slabé bolesti, manžela jsem ale poslala do práce a zůstala jsem doma s dcerami," vypráví Ashley. 

O necelé dvě hodiny později už ale mladá maminka volala manželovi, aby co nejrychleji přijel. "Při tomto telefonátu mi praskla voda a bolesti se ve vteřině rozjely. Manžel byl na cestě. Já ještě napsala kamarádce, aby mi tu hlídala dcery." Třetí porod přišel opravdu rychle.

"Zachránily mě moje holky. Společně jsme zavolaly 911, a starší dcera dokonce dokázala otevřít garáž, aby se ke mně pomoc dostala. Já nebyla schopná už ničeho." Jelikož se jednalo o třetí dítě, bylo miminko venku sedm minut po příjezdu záchranářů. 

Malá Collins se narodila 8. dubna, a i když maminku trochu vyděsila, dnes už se těší z dvou starších sester a milujících rodičů, kterým její rychlý příchod na svět bude ještě dlouho nahánět husí kůži a slzy do očí! 

Autor: Adéla Ondroušková