Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Mateřské znaménko přes půl obličeje jí už radost ze života nebere. Pomohly jí láska a pohyb!

24. února 2020 | 06:00

Lea se s velkou skvrnou přes obličej už narodila. Tuto vadu na kráse v dospívání částečně vyřešil make-up, přesto trpěla pocity méněcennosti, kdykoli se odlíčila a viděla v zrcadle realitu. Naštěstí ale potkala skvělého muže a také se začala věnovat tomu, co ji baví. Teď se naopak odmítá skrývat a své mateřské znaménko hrdě ukazuje světu. Pomohlo jí prý také fitness, protože jako trenérka pomáhá ostatním lidem vyrovnat se s jejich nedostatky.

Lea Charles se narodila s rozsáhlým mateřským znaménkem přes levou tvář. Její rodiče se sice snažili dceřin estetický problém řešit, bohužel marně. Laser nebyl v té době tak účinný, a pro malou holčičku bylo navíc ošetření velmi bolestivé. "Ještě před pubertou jsem se rozhodla s léčbou sama přestat. Brzy jsem začala nosit vrstvy make-upu, které můj problém částečně řešily," vzpomíná Lea. 

Jenže pokaždé, když se Lea večer odlíčila a podívala se do zrcadla, byla opět postavena před krutou realitu. "Když jsem potkala svého budoucího manžela, dlouho jsem se mu o znaménku nezmínila." Lea měla hrůzu z toho, že jakmile ji muž jejího života spatří takovou, jaká doopravdy je, dá od ní ruce pryč. 

Naštěstí stále existují muži s charakterem a Lea měla to štěstí, že právě  takového potkala. "Vůbec mu to nevadilo. Ani se nad tím nepozastavil. Bylo mu to jedno!" Vedle manžela dodalo Lee sebevědomí i pravidelné cvičení, díky kterému se dnes pravidelně soustředí na pomoc lidem s jejich nedostatky. "Jako fitness trenérka je vedu k cíli, který si vytyčili. Jakmile se cítí ve svém těle spokojení, jsou šťastní a moje práce končí."

Lea se přestala za make-up schovávat teprve nedávno. Úšklebky ostatních ji nezajímají, cítí se se sebou konečně spokojená a odmítá ze sebe dělat někoho, kým opravdu není. "Vážně mi asi pomohlo právě fitness. Klienti ode mě odcházejí s úsměvem na tváři a bez pocitů studu. Stejně tak se dnes konečně cítím i já."

Autor: Adéla Ondroušková