Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Ideální táta? Tahle žena v tom má jasno: vozí s dcerou kočárek a pije z šálku pro panenky

13. dubna 2020 | 06:00

V současné době, kdy se většina z nás zdržuje hlavně doma, se nám paradoxně otvírá spousta možností, jak změnit náš dosavadní život. Máte pocit, že se jako žena a matka věnujete vašim společným dětem v podstatě jenom vy? Máme pro vás inspiraci. Tahle maminka zastává názor, že role otce je stejně důležitá jako role matky.

Být otcem pro mnoho mužů znamená zejména povinnost uživit svou rodinu. Ve chvíli, kdy se mají muži postarat o dítě nebo se s ním věnovat hře, se pak někteří z nich vymlouvají na únavu kvůli namáhavému dni v práci. Maminka téhle rodiny tvrdí, že takový muž se pak nemůže nazývat otcem, ale jen živitelem. 

"Mám to štěstí, že můj muž se naší dceři věnuje každou volnou chvíli, a to i po náročném dni v zaměstnání. Klidně s ní vozí kočárek s panenkami, kouká na pohádky o princeznách nebo jí nachystá snídani. Často jí zpívá a učí ji věci, které já nedokážu. Tohle je podle mě stoprocentní otec. Hraje v jejím životě stejnou roli jako já," popisuje spokojená manželka a matka. 

Nejlepší na tom všem je, že tenhle tatínek dělá všechny aktivity se svou dcerou dobrovolně a rád. "Naše dcera ví, kdo je táta, miluje ho a celé dny se těší na jeho příchod z práce. Dokonce si myslím, že je s ním možná radši než se mnou, protože s tatínkem je prostě legrace," vypráví s úsměvem pyšná maminka.

A jak to chodí u vás doma? Také často nacházíte manžela s dcerou u domu pro panenky?

Autor: Adéla Ondroušková