Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Neuvěříte vlastním očím, co to vlastně vidíte! Tyhle fotky baví internet

3. března 2020 | 06:00

Řecký fotograf zachycuje kolemjdoucí v běžném denním shonu na ulicích, a vznikají tak úsměvné snímky. Pouliční umělec je totiž ve správný čas na správném místě a dokáže lidi vyfotit tak, že vás to zaručeně pobaví!

Anthimos Ntagkas pochází z Řecka. Nějakou dobu byl v armádě, a tam si prý uvědomil, jakou sílu některé fotografie mají. Zdevastovaná místa, osoby na pokraji svých sil a podvyživené děti ale nikomu úsměv na tváři nevykouzlí, proto se rozhodl pro příjemnější a zábavnější formu snímků. 

"Snažím se kombinovat osoby a již vytvořené prvky, které v ulicích potkáváme každý den. Někdy jen tak čekám s foťákem na správného člověka nebo na správný výraz ve tváři. Občas to trvá, ale výsledek za to stojí," popisuje Anthimos.

Řecký pouliční fotograf sice není vystudovaným profíkem, jeho práci lidé ale velice obdivují. "Moje fotky jsou kreativní a troufám si říct, že hodně z vás určitě pobaví." Anthimos sice tedy není profesionální fotograf, ale zachytit člověka ve správném okamžiku tak, aby výsledný snímek pobavil stovky lidí, to dokáže vážně jen opravdu vtipný umělec.

Autor: Adéla Ondroušková