Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Tato dvojčata nevážila ani kilo. Život obou jsme museli vybojovat, říká jejich matka

28. května 2020 | 06:00

Během druhého těhotenství s dvojčaty praskla jejich matce voda už ve 21. týdnu. Lékaři počítali s úmrtím obou holčiček, ale odvážná matka zvládla další čtyři dny neporodit a holčičky doslova zázrakem přežily!

Kayla I. měla doma rok a půl starého syna Noaha, když plánovaně otěhotněla podruhé. S velkým nadšením brzy oznámila rodině, že v bříšku má nyní miminka dvě, a dokonce to budou obě holčičky. Ve 21. týdnu těhotenství začala ale slabě krvácet, a v nemocnici při dlouhém čekání na vyšetření v čekárně cítila dokonce i kontrakce. Praskla jí voda. 

"Říkali mi, že ještě ten den porodím a má miminka zemřou. Ani mi je nechtěli ukázat, jelikož to do 23. týdne těhotenství nedělají." Kayla se ale nenechala odbýt a prosila všechen nemocniční personál, ať s tím něco zkusí udělat. Nakonec porodila holčičky Lunu a Emu až za čtyři dny! Obě miminka vážila necelý kilogram, jako zázrakem ale přežila. 

"V šoku jsme byli my i lékaři. Holky to prostě zvládly. Jsou to ty nejmenší bojovnice na světě! Vzpomínám si na ten pocit strachu a lásky v jednom. Jsem ráda, že dnes už jsou to dvě velké zlobilky," dodává šťastná maminka. Luna s Emou se narodily o osmnáct týdnů dříve a dnes o tom nemají ani tušení, a to zejména díky své silné mamince a vyspělé medicíně. "Předčasný porod neznamená konec," říká na závěr šťastná Kayla.

Autor: Adéla Ondroušková