Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Štěňátka a cvalíci nahoře bez! Tenhle kalendář zachraňuje opuštěné pejsky

17. prosince 2019 | 06:00

Je tu sváteční období, na které čeká mnoho z nás celý rok. I když Vánoce často vnímáme pouze jako svátek, kdy si dávame a přijímáme dary, trávíme čas s našimi rodinami a zdobíme naše domovy, nikdy neuškodí zahrnout do tohoto svátečního období i pomoc druhým. Štěňátkům v nouzi například pomůže, když své milované obdarujete veselým kalendářem, který vznikl na pomoc psům v krizových situacích.

Za vším stojí fotografka Lyndsey Wrigt, která společně s organizací Lucky Bulldog Rescue dostala skvělý nápad, jak získat více financí na záchranu životů anglických i francouzských boldočků, mopslíků a bostonských teriérů. Nafotila snímky určené pro výrobu kalendáře, který se prodává právě za účelem pomoci psům v krizových situacích. 

Na fotografiích uvnitř kalendáře najdete veselé snímky s jedním z dobrovolníků, kteří se k vytvoření vtipného kalendáře sami přihlásili. "Hned potom, co jsem svůj nápad sdílela na svém profilu, měl ohromný úspěch. Bylo nám tedy jasné, že se kalendář bude prodávat, a my tak získáme potřebnou sumu," vypráví Lyndsey Wrigt.

Kalendář si lidé kupují s úsměvem na tváři, kombinace roztomilých pejsků a polonahého vousáče je totiž opravdu nevídaná. "Naším posláním je pomáhat těmto pejskům, dostat je zpět do kondice a najít jim nové domovy." Kalendářů se již prodalo téměř šest set kusů a Lyndsey společně se svými kolegy doufá, že mnoho dalších kousků se ještě objeví pod stromečkem mnoha lidí. 

Autor: Adéla Ondroušková