Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Dceru dala po porodu k adopci a po 18 letech se jí vrátila zpět. Neuvěřitelný příběh má šťastný konec

15. listopadu 2019 | 06:00

Adrian Collins se narodila první dcera během nástupu na vysokou školu. S těžkým srdcem ji dala k adopci a po dlouhých osmnácti letech je dívka znovu součástí rodiny Collins. Náhradní rodiče se dívky v dospělosti zřekli.

Tato matka pěti dětí si vždy přála mít velkou rodinu a jejím snem bylo, aby  dokázala své děti bez problémů zajistit. První dcera se jí ale narodila o pár let dříve, než plánovala, a po dlouhém přemýšlení zvolila pro svou dceru nakonec cestu adopce. "Pro holčičku si přijela rodina, kterou jsem sama vybírala. Vzali nám ji pár hodin po porodu. Na její malé ručičky jsem myslela každý den," vzpomíná Adrian.

Adopce je podle Adrian v určitých případech správné řešení pro neočekávané drobečky. Ona sama si byla ještě do nedávné doby jistá, že adopcí své dceři otevřela dveře k lepšímu životu. Touha po mateřství se ale z Adrianina života nevytratila a během dalších několika let přivedla na svět tři syny. 

"Díky tomu, že jsem věděla, co pro ženu znamená vzdát se dítěte, začala jsem v této oblasti pracovat." Adrian byla dokonce jednou ženou požádána, aby se stala náhradní maminkou jejího nenarozeného syna. "Já i můj manžel jsme souhlasili. Kluci se na dalšího brášku těšili a pro mě to byla veliká čest." 

Jenže krátce poté, co si rodina Collins přivezla domů nového člena rodiny, ozvala se prvorozená dcera. "Bylo jí dvanáct a rozhodla se s námi pravidelně vídat. Cítila jsem se kompletní, jenže jejím adoptivním rodičům se tahle změna nelíbila – a dcery se v její dospělosti zřekli," dodává Adrian. Ona i její manžel neváhali ani minutu a vlastní dceru si osvojili. Dnes je Adrian tedy matkou pěti dětí a její život je prý takto naprosto perfektní. 

Autor: Adéla Ondroušková