Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Velkoměsto je pro děti ideální, tvrdí matka 5 dětí. Slámu ve vlasech nepotřebují!

11. listopadu 2019 | 06:00

Do popředí se opět dostává rodinný život na okraji města v domku s velkou zahradou, kde malé děti dýchají čerstvý vzduch a nevystavují se velkému nebezpečí, které na ně číhá především ve velkoměstech. Tato rodina je ale přesvědčená, že pro jejich pět dětí je nejlepší žít právě uprostřed rušného New Yorku. 

Rodinka žijící ve městě, které nikdy nespí, je sedmičlenná. Oba rodiče se po studiích odstěhovali za lepší pracovní nabídkou do New Yorku, tam následně založili velkou rodinu. Ani kvůli malým dětem se ale nehodlají vzdát života ve velkoměstě, přestože čelí velké kritice. 

"Řada lidí je toho názoru, že pro malé děti je lepší denně běhat na dvorku se slámou ve vlasech. Já jsem naopak zastánce toho, že mé děti se zde naučí pozornosti. Naučí se jezdit metrem, spoustu věcí si vykomunikují a ve volných chvílích poznají památky. Z města se rozhodně stěhovat nebudeme," informuje maminka pěti dětí.

Jejich styl života sice kritizuje řada maminek, existují ale i lidé, kteří jejich názor obdivují, a proto se zajímají i o jejich denní náplň. Na sociálních sítích rodina sdílí své zážitky i výlety, a stala se proto velmi populární! "Život s takovým počtem dětí je někdy fuška a opravdu se nenudíme. Kvůli nástrahám velkoměsta ale nehodláme naše děti ošidit o skutečný život, který na vesnici rozhodně nepoznají," dodávají nakonec pyšní rodiče. 

Autor: Adéla Ondroušková