Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Lékař zhubl o 60 kilo kvůli smrti své sestry. Chci se postarat o její děti, říká

25. října 2019 | 06:00

Kevinův život provází zákeřná rakovina, která ale nesužuje jeho samotného, nýbrž zdraví jeho milovaných osob. Rakovina mu zabila otce i sestru a on se ze smutných událostí dostával šíleným přejídáním. Váhu shodil, aby se dokázal postarat o děti své milované sestry.

Kevin Gendreau neměl s váhou problémy už od dětství. Přejídání a šílené nabírání na váze začalo až po určení drastické diagnózy u jeho tatínka. "Kobliha, sušenky a jakékoliv jiné sladké mi pomáhaly. Cukr tyto stresové a bolestivé situace potlačoval," dodává Kevin. 

Ve 29 letech vážil Kevin strašných 140 kilogramů a neměl v plánu s tím něco dělat. "Měl jsem cukrovku, deprese i problémy s játry. Hubnout jsem začal, když mé sestře zjistili rakovinu vaječníků. Do roka zemřela a já nesměl dopustit, aby její děti přišly o dalšího člena rodiny."

Kvůli neteři Sophii a synovci Henrymu dokázal Kevin zhubnout skoro o šedesát kilo a nyní je schopen pomáhat s výchovou svému švagrovi, kterého také motivoval ke zdravému životnímu stylu. "Svou sestru jsem miloval, byla moje nejlepší kamarádka. Chci, aby její děti byly šťastné, a udělám pro to všechno na světě."

Vedle toho, že je Kevin ukázkovým strýcem, je i špičkovým lékařem. Díky tomu, že se mu podařilo zhubnout, dokáže prý lépe pochopit své pacienty a pomáhá i jim na cestě za zdravějším životem bez sladkého a tučného jídla. "Někdy se jídlo zdá jediným východiskem. Většinou je to ale cesta do hrobu," dodává Kevin. 

Autor: Adéla Ondroušková