Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Tahle balerína razí myšlenku body positive! Nemusíte trpět hlady, říká

10. října 2019 | 06:00

Body positive, neboli pozitivní myšlení o jakýchkoliv typech těl, je dnes také velkým tématem sociálních sítí. V případě baleríny Colleen mluvíme o ženě po mentální anorexii, která se snaží ukázat, že nemusíme trpět hlady, abychom mohli dělat to, co chceme! Colleen se stále věnuje baletu, a to i bez drastických diet. Jednoduše se miluje taková, jaká je, a názory ostatních si nebere k srdci. 

Colleen M. Werner (22) vždy milovala balet. Podle zaběhnutých stereotypů balet bereme jako aktivitu pro hubené dívky, které tomuto tanci obětují opravdu vše, jídlo nevyjímaje. I Colleen dříve držela tvrdé diety a hlídala si váhu. Bohužel zvolila příliš drastickou cestu a musela začít prát se s mentální anorexií. Tato porucha příjmu potravy baletku trápila tři roky, než si uvědomila, že takhle její život šťastný nikdy nebude.  

"V dubnu roku 2017 jsem si založila instagramový účet, kde jsem sdílela svou cestu zpět ke zdravému životu a začala jsem také propagovat myšlenky body positive. Během pár dnů jsem měla deset tisíc odběratelů, které zajímaly můj příběh i mé názory." Colleen chce ukázat všem, kteří se svou váhou bojují, že se nemají za co stydět. Podle ní jsme všichni nejkrásnější tak, jak jsme, aniž bychom něco museli měnit. 

"Stýkám se i s negativními komentáři, které mě dříve vždy znejistily," vzpomíná Colleen. Dnes je ale sebevědomou a úspěšnou ženou, která dokonce na toto téma vydala knihu. Svým fanouškům se snaží pomoci i poradit a díky příspěvkům, které sdílí na Instagramu, ukazuje, že ani kvůli baletu si už nemusí kalorie hlídat.

Autor: Adéla Ondroušková