Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Láska z dodávky: Mladý pár cestuje se svým psem po celém světě

16. března 2019 | 06:00

Seznamte se s třicetiletým Maxem a šestadvacetiletou Lee a jejich psím mazlíčkem Occym. Toto rozkošné trio postavilo dům na kolech a cestují po celém světě. Nevíme, jak vy, ale my jim tenhle život docela závidíme!

Mladý pár se seznámil v Austrálii, kde Lee, původně pocházející z Kanady, byla po absolvování univerzity na pracovním pobytu. Po pětitýdenním cestování po Asii oba pochopili, že je k sobě pojí nejen vzájemné sympatie, ale i obrovská vášeň pro cestování. 

Rozhodli se proto připojit se k rychle rostoucí komunitě van lifers, tedy lidem, kteří žijí a cestují v karavanu. Jejich plán byl tedy jasný: vydělat co nejvíce peněz, koupit dodávku a zrenovovat ji k obrazu svému. Dohromady do svého snu vložili zhruba půl milionu korun, ale ani jeden z nich toho nikdy nelitoval. Na cesty vzali také svého čtyřnohého psího kamaráda Occyho a jejich dobrodružství začalo odjezdem z Kanady v roce 2016.

 

Ačkoliv tento způsob života nemusí být pro každého, mladý pár svého rozhodnutí nikdy nelitoval a oba dva jsou šťastní, že nezapadli do běžného stereotypu a vybrali si zrovna tuto cestu. "Naše generace si uvědomuje, že ke štěstí nepotřebuje hromadu věcí. Můžeme vlastnit mnohem méně, ale zato vidět pořádný kus světa," říká Lee. Podívejte se do fotogalerie na krásné snímky mladého páru a jejich psího parťáka:

Autor: Aneta Valešová