Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Deset let na cestách: Tento mladý pár projíždí celý svět ve svém karavanu

2. listopadu 2017 | 06:00

Většina lidí touží uniknout každodennímu stereotypu. Sní o tom, že si sbalí pár věcí a procestují celý svět. Tomuto britskému páru se jejich sen stal skutečností. Už deset let bydlí ve svém karavanu a projíždí ty nejkrásnější místa světa a jejich cestování rozhodně nekončí. 

Anthony Pearson a jeho přítelkyně Rebecca se před deseti lety rozhodli, že chtějí svůj život změnit. A lepší možnost než cestování si vybrat nemohli. "Oba dva jsme hodně cestovali už předtím, takže tato změna byla pro oba přirozená," vypráví Rebecca. Dvojice už procestovala Německo, Anglii, Skotsko, Španělsko, Maroko, Švýcarsko, Maroko, Island, Nový Zéland a Austrálii a nyní se nachází ve Francii. Jejich cesta pak bude pokračovat do Ameriky. 

Život v karavanu popisují jako život v domě nebo bytě. "Stejně jako kdekoliv jinde vaříte, myjete nádobí nebo vyhazujete odpadky. S tím rozdílem, že jste neustále v pohybu," dodává Rebecca. Kromě cestování je jejich druhou vášní fotografování. Na instagramových účtech gypsea_wandering a hymerlife sdílí snímky, které berou dech. "Sdílíme naše fotografie, abychom inspirovali lidi k tomu, aby se nebáli a stejně jako my prozkoumávali svět," říká Anthony.

Podívejte se na jejich fotografie z cest:

Autor: Aneta Pařízková