Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Puma Messi má 800 tisíc fanoušků. Proč? Žije v bytě jako kočka domácí!

11. března 2019 | 06:00

Mariya a Aleksandr Dmitriev sdílejí jeden byt s nebezpečnou kočkovitou šelmou. Puma se jmenuje Messi a je to pořádný macek. Lidé se jí bojí, ve skutečnosti je to ale ten největší mazel. Snad ji její majitelé ničím nerozzlobí, taková kočka si totiž umí sjednat pořádek.

Majitel této krásné šelmy si vždy přál vlastnit jedno z takových zvířat. Nikdy si ale nemyslel, že bude sdílet lože s nebezpečnou pumou. Když byl Messi ještě mládě, koupil si ho Aleksandr v zoologické zahradě. Messi potřeboval drahou zdravotní péči, kterou mu jeho majitelé mohli, ale hlavně chtěli poskytnout. 

Výchova takového zvířete s sebou nesla mnoho pravidel a zásad. Messiho strava je daleko náročnější než strava obyčejné kočky. Granule mu rozhodně nestačí. Také ho jeho majitelé nemůžou jednoduše vypustit na zahradu, kde by se mohlo zvíře unavit. Messiho se totiž lidé bojí, musí proto denně chodit na vycházky uvázaný na vodítku. 

Tato "puma domácí" dokonce absolvuje i výcvik pro psy, tam se už naučila deset různých povelů. "Přesvědčil nás, že je členem rodiny oprávněně. Až na malé nezbednosti je to vzorné zvíře," uvedl Aleksandr. Lidé na ulici z něj stále mají velký respekt. Kdyby ale viděli, jak se Messi doma válí na sedačce nebo se dobrovolně nechá drhnout ve vaně, možná by je strach přešel.

Messi je přece jen velmi nebezpečné a nevyzpytatelné zvíře, kterému se musí věnovat mnoho času. Vlastnit doma takové exotické koťátko je ale stejně pro mnoho lidí tajným přáním. Proto má Messi na svém instagramovém profilu l_am_puma téměř osm set tisíc sledujících, kteří se nad jeho fotkami doslova rozplývají.

Autor: Adéla Ondroušková