Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Unikátní záběry záchranáře: Takhle to vypadá, když vás pod sněhem hledá pes!

Video se připravuje ...
Pod masou sněhu se topil v ledové vodě. Život mu zachránil trénovaný pes
VIDEO: Mountain Rescue Search Dogs England
6. března 2019 | 06:00

Psi jsou nejen nejlepší společníci a věrní přátelé, ale i ochránci. Toto je důkaz, že pro lidský život by klidně obětovali svůj vlastní. Odvážný pes Flo se prohrabal horou sněhu, aby vytáhl muže, který se měl v ledové vodě topit. Záchrana proběhla úspěšně a Flo byl náležitě odměněn. 

Člověk se často vydává na místa, která nezná, a vrhá se tak do velkého nebezpečí. Tito psi z charitativní organizace Mountain Rescue Search Dogs England jsou každý den trénováni, aby lidem v ohrožení zachraňovali životy. „Naše zvířata trénujeme na horách ve Skotsku, kde se je snažíme naučit najít člověka ve sněhu. Jsou to oddaní tvorové. Najdou lidi pod lavinou i ledem,“ dodal jeden z dobrovolníků.

Pes Flo měl nyní za úkol najít topícího se muže, který byl ukrytý pod horou sněhu i ledu. Netrvalo to dlouho a Flo zachytil pach hledaného muže. Během pár minut rozrazil sněhové bariéry a ze všech sil se snažil dostat se přes hroudy ledu, aby muže z chladné vody vytáhl. 

Dobrovolník byl v ledu ukrytý i s kamerou a záchrannou akci pečlivě dokumentoval. Na videu je vidět, že Flo se k muži dostane během pár sekund a je schopný mu pomoci. Dobrovolníci jsou si tedy jisti, že tento pes bezpochyby dokáže pomoci člověku i v reálném nebezpečí. 

Autor: Adéla Ondroušková