Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Měl zemřít po porodu. Extrémně krátké končetiny nejsou překážkou v jeho štěstí!

14. prosince 2018 | 06:00

Brody se narodil s poruchou, která ho bude pronásledovat celý život. Veselý chlapec to bere statečně! Podle lékařů měl totiž zemřít hned po porodu. Jeho diagnóza ale nebyla nakonec tak vážná.

Skoro před čtyřmi lety se Marcella Stanley dozvěděla o svém těhotenství. S manželem miminko plánovala, a proto doufala, že vše proběhne bez komplikací. Ve dvacátém týdnu těhotenství na pravidelné lékařské kontrole zjistili manželé, že je něco v nepořádku. Výsledky vyšetření nedopadly dobře. Malý chlapeček měl podle lékařů příliš krátké nohy i ruce. Jednalo se o těžkou formu trpaslictví, která je neslučitelná se životem. "Je nám to líto, ale myslíme si, že to vaše miminko nezvládne," tvrdili rodičům skeptičtí lékaři. 

Marcella to ale tak černě neviděla a byla ochotná udělat vše pro to, aby její syn Brody přežil. Na dalších vyšetřeních se ukázalo, že Brody má sice krátké nohy a ruce, jeho hrudník je ale natolik velký, aby se do něj vešly všechny orgány. Brodyho naděje na přežití začínala být tedy větší. 

Po porodu byl připojen na dýchací přístroje a oba rodiče ho mohli kdykoli navštěvovat. Ukázalo se, že chlapec trpí diastrofickou dysplázií, která sice přináší mnoho zdravotních komplikací, nikoliv ale smrt. Rodiče se rozhodli řešit problémy svého syna postupně. Čekalo ho několik operací, jelikož měl chlapec neobvykle zakřivenou páteř. 

Vše dopadlo dobře a i tento příběh má šťastný konec! Brody si nyní vesele užívá života a jeho maminka tvrdí, že je tím nejvtipnějším a nejšťastnějším dítětem pod sluncem. Chce proto ukázat všem maminkám, které se ocitly v podobných situacích, aby finální verdikty lékařů nebraly tak vážně! Oni svůj boj vyhráli, a i když bude mít Brody kvůli trpaslictví svůj život složitější, je naživu a s rodinou, která ho miluje. 

Autor: Adéla Ondroušková