Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Jen o vlásek unikla smrti a skončila na vozíku. Na své svatbě si ale nakonec i zatančila!

9. listopadu 2018 | 05:50

Lidé si občas neuvědomují, jakou cenu jejich život má, dokud nezjistí, jak je lehké o něj přijít. Ze zdravé mladé slečny se ve vteřině stala přeživší na vozíku, která už se neměla nikdy postavit. Na své svatbě si ale dokonce zatančila!

V devatenácti letech si asi nepředstavujete, že následující čtyři roky strávíte v rehabilitačním centru, abyste se naučili znovu chodit. Ally se ale nikdo neptal a ona to jednoduše musela podstoupit. Před čtyřmi lety totiž vezla své malé štěně Lilly na očkování k veterináři, a to bohužel nebylo to nejhorší, co na ně čekalo. Ally měla ošklivou autonehodu a po vymrštění z auta letěla vzduchem dlouhých padesát metrů.

Při převozu do nemocnice se jí zastavilo srdce, které záhy zase naskočilo. Byl to zázrak! Dlouho po nehodě zůstala Ally v umělém spánku, jelikož její zranění byla příliš vážná. Přestaly jí fungovat plíce a její páteř byla doslova na kusy! Čekala ji dlouhá operace, při které jí lékaři rekonstruovali páteř pomocí šroubů. Zjistili také, že mícha je poškozená a Ally skončí ochrnutá od pasu dolů.

Následovaly dlouhé měsíce v rehabilitačním centru, kde se Ally snažila postavit znovu na nohy. Při pohledu na zničené auto nikdo nechápal, že dívka i fena nehodu přežily, a i malé pokroky byly proto zázračné. Ally se mezitím zasnoubila se svým dlouholetým partnerem a začala plánovat svatbu. To byl další důvod k tomu, aby se z toho vozíku pokusila zvednout sama. A ono to vyšlo! 

Uličkou, která vedla k oltáři a k jejímu snoubenci, Ally prošla s úsměvem na tváři. Byla to svatba se vším všudy. Házela se kytice a tančilo se do rána. Dokonce tančila i šťastná nevěsta, svůj den si náležitě užila a tvrdí, že ji potkalo štěstí v neštěstí! Za druhou šanci na život děkuje každý den a je vděčná, že může prožít další krásné chvíle po boku svého manžela Amose.

Autor: Adéla Ondroušková