Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Narodily se v mužském těle, dnes jsou modelkami. Zvítězily nad předsudky i společností!

3. listopadu 2018 | 06:00

Při pohledu na fotografie můžete obdivovat jejich štíhlé postavy, dlouhé nohy a krásné tváře a ani ve snu by vás nenapadlo, že tyto ženy dříve takhle vůbec nevypadaly. Narodily se totiž v mužském těle a teprve po plastických operacích a hormonální léčbě se staly tím, čím odjakživa byly.

Narodily se sice v mužském těle, ale už od malička věděly, že jsou ve skutečnosti ženami. Po nelehké cestě plné vyšetření, hormonů a nepochopení ze strany společnosti ale nakonec nad všemi předsudky zvítězily a své tělo změnily do podoby, jak si vždy přály vypadat.

Díky této proměně se jim radikálně změnil celý život. Některé z nich se dokonce svou krásou živí a jsou z nich uznávané modelky. Jednou z nich je například kanadská modelka Jenna Talackova, která se proslavila aférou v Miss Universe, kde nesměla soutěžit, protože je transsexuálka.

Přestože byla diskvalifikována, přiměla představitele této soutěže uvažovat o změně pravidla, že se uchazečky musí narodit jako ženy. Díky petici fanoušků se do finálového kola nakonec dostala a získala titul Miss Sympatie.

Nahlédněte do fotogalerie a podívejte se, jak krásné jsou tyto silné ženy:

Jednou z těchto krásných dam je i Češka Tereza Španihelová, která se narodila jako Jakub. Jako Tereza v médiích vystupuje už čtyři roky. Za tu dobu si prošla hormonální léčbou a nechala si vymodelovat prsa. K finální proměně jí chybějí operace pohlavních orgánů a razítko od komise transsexuality v ČR

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Pomalu ale jistě se blíží konec jedné velké etapy mého života a začne mi nová ❤️ Po cca 4 letech od začátku této cesty mi 31.10.2018 oficiálně potvrdí na ministerstvu zdravotnictví v Praze u komise, že jsem naplnila vše potřebné ke změně pohlaví a budu poprvé oficiálně oslovena v ženském rodě🙏🏻 Termín konzultace operace mám 5.11. a možná již v prosinci / lednu mě čeká operace změny pohlaví, kterou jsem se rozhodla podstoupit u pana doktora Bronislava Vřeského v ČR, jelikož tento Pan doktor ve mě vzbudil opravdovou důvěru a po shlédnutí jeho výsledků jsem se rozhodla právě pro něj. Vám všem kteří jste mě podporovali a podporujete od začátku nesmírně moc děkuji, protože jste mi dávali a pořád dáváte neskutečnou dávku pozitivní energie především na boj proti těm kteří to nikdy nepřijmou a budou to vždy odsuzovat. Ale taky děkuji všem haters za to že jste mi dali tolik motivace nakopat vašim kecum a předsudkům o tom co je a není správné a co je a není přirozené prdel. A dokázat tak sobě a celému světu okolo že jsem kdo jsem a zvládnu vše čemu od srdce věřím že je správné 🙏 #zivotnicesta #cestajecil #transgender #czechgirl #dekuju

Příspěvek sdílený Tores Gorgeous (@toresgorgeous),Říj 20, 2018 v 9:12 PDT

Autor: Aneta Valešová