Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Ředkvičky: Křupavý kousek zdraví, který si vypěstujete i doma

2. května 2022 | 06:00

Jsou pikantní, křupavé, a navíc hodně zdravé. Nejčastěji jíme plody, využít ale můžeme i listy. Poradíme vám, jak je maximálně využít.

Vybrat si můžete mezi různými odstíny červené, k dostání jsou ale i odrůdy s bílými, žlutými, fialovými nebo červeno-bílými plody. Plody pak bývají kulovité nebo válcovité a podle druhu se liší i chuť – od vodové až po hodně pálivou. Zato všechny mají společný obsah cenných látek, mezi které patří vitaminy C, A, B a K, kyselina listová, minerální látky, a vynikají i nízkým množstvím kalorií.

Nákup a skladování

Vybírejte jen na pohmat pevné a křupavé plody, které nemají ovadlé listy. Doma je skladujte v ledničce v přihrádce na zeleninu v papírovém sáčku. Takto vydrží čerstvé několik dní.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Autor: Štěpánka Bínová
Video se připravuje ...