Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Říkají mu duhové dítě. Po porodu vypadal jako po zásahu bleskem

8. října 2018 | 06:00

Lékaři si s ním nevěděli rady. Narodil se s mramorovou kůží a nikdo netušil, z jakého důvodu tomu tak je. Adam nyní žije normální život školáka a za svou specifickou kůži se nestydí! 

Andrea West se se svým manželem seznámila na vysoké škole v Americe. Rok po jejich svatbě přišla radostná zpráva, a to ta, že čekají miminko. V jedenáctém týdnu těhotenství cítila Andrea, že něco není v pořádku, a o milované miminko přišla. Z nešťastné situace se dostávala velmi špatně a definitivně jí pomohlo až další těhotenství.

Tentokrát probíhalo vše v pořádku a Andree a jejímu manželovi se narodil syn Adam. Hned po porodu se ale začaly dít divné věci! "Zlato, Adamova nožička není v pořádku," řekl novopečený otec. Adamova noha byla mramorově purpurová a vypadala jako po zásahu bleskem. Hned se k němu seběhlo několik lékařů i sestřiček, ti si ovšem nevěděli rady.

O pár hodin později zjistila zkušená dermatoložka, že se jedná o vzácnou kožní vadu CMTC, kterou trpí méně než pět set pacientů. "Je to moje duhové dítě," říkala Andrea o svém synovi Adamovi, který kvůli CMTC vyžaduje speciální zacházení. Všechny ostatní testy byly v normě a vypadalo to, že Adam bude mít celkem normální život bez větších následků. Má pouze lehce omezenou hybnost jedné nohy, která mu ale nijak výrazně v pohybu nebrání.

Jeho rodiče se báli, že ostatní děti se mu kvůli mramorově purpurové kůži budou smát a nebudou ho mít rády. Opak je ale pravdou a Adam je nyní šťastný chlapec, který miluje matematiku, hraje šachy a má spoustu kamarádů.

 

Autor: Adéla Ondroušková