Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Chcete být lepší než ostatní? Těchto 12 věcí dělají mimořádně úspěšní lidé!

  • 24. listopadu 2019 | 06:00

    Co přesně znamená „být úspěšný“ a co pro to musíte udělat? Všeobecné přesvědčení, že úspěch je otázkou štěstí, není tak úplně pravdivé. Jistě, někdy kus pořádného štěstí potřebujeme, ale ve skutečnosti je úspěch kombinace mnoha faktorů, které vás posunou vpřed i poté, co přijde nějaké selhání. Jde o investici do svých dovedností, vášní a obchodu. Jde o učení se, uplatňování svých znalostí a taky o umění přizpůsobit se okolnostem.

    Pro nezasvěcené může být dosažení úspěchu tajemství, ale žádné tajemství vlastně neexistuje. Existují určité zvláštnosti, které musíte vlastnit, rozvíjet a zdokonalovat, pak vás čeká sladká chuť úspěchu. Které klíčové vlastnosti se vyskytují u nejuznávanějších jedinců na celém světě? Ať už jste podnikatel, sportovec, umělec, akademik nebo kdokoli, kdo se snaží být v životě úspěšnější, následující vlastnosti byste si měli hýčkat, ty vás povedou vpřed.

  • Disciplína

    Autor: iStock

     

    Sebekázeň je možná nejdůležitější kvalita, kterou musíte kultivovat, pokud chcete dosáhnout úspěchu. Disciplína je důsledné jednání, které vede k úspěchu. Když si vytvoříte a dodržujete efektivní rutinu, může to vést k neuvěřitelným výsledkům, protože budete ve svém jednání důslední. Pokud si přejete, aby se vaše sny splnily, nejlepším nástrojem, který si musíte přisvojit, je sebekázeň.

     

  • Sebedůvěra

    Autor: iStock

     

    Sebedůvěra není jen jedním ze znaků úspěšných lidí, ale je to jedna ze základních vlastností potřebných k přežití. To vás nutí věřit v sebe sama a své schopnosti. Povzbuzuje vás, abyste jednali. Když si důvěřujete, budete snadno překonávat strach ze selhání, dokážete přijímat kritiku a uděláte krok blíž k úspěchu. Sebedůvěra je vaše tajná zbraň, tak ji používejte.

  • Odolnost

    Autor: iStock

     

    Bez ohledu na to, jak moc jste talentovaní a vášniví, tak pokud nejste odolní a vytrvalí, nikdy nezažijete vítězství. Život je plný neúspěchů a zklamání. Odolnost umožňuje proměnit selhání v příležitost rozvoje osobnosti a sebevědomí. Pomáhá rozvíjet pozitivní přístup a vytrvat i při těch největších neúspěších. Pokud nedovolíte, aby vás něco zadrželo, úspěch vás nemine.

     

  • Kreativita

    Autor: Shutterstock

     

    Kreativita je jednou z nejunikátnějších vlastností úspěšných lidí. Protože ne každý se rodí s vrozenou kreativitou, můžete tuhle konkrétní kvalitu rozvíjet prostřednictvím praxe a obětavosti. Můžete být kreativní různými způsoby. Důležité je, že jste schopní myslet mimo příslovečné pole konvencí. Dychtivost experimentovat spojená s kreativitou vám musí trvat dlouho, pak úspěchu nakonec dosáhnete.

  • Samostatnost

    Autor: iStock

     

    Spoléhat sami na sebe je důležité. Znamená to, že znáte své schopnosti a jste schopni sami pro sebe jasně naplánovat nejlepší postup. Jste více než schopni převzít zodpovědnost, přijímat obtížná rozhodnutí, postavit se za své činy. Nepožadujte od nikoho povolení k tomu, abyste udělali to, co potřebujete, ani nedávejte ostatním povolení k ovlivňování svých aktivit.

     

  • Neúnavnost

    Autor: iStock

     

    Úspěšní lidé mají vrozený pocit, že je třeba pracovat neúnavně a tvrději než všichni ostatní. Dokončení projektů a plnění úkolů jim poskytuje spokojenost a hrdost. Nikdy se neváhají ujmout vedení, kdykoli je to nutné, aby se ujistili, že vše dělají správně. Odhodlání vede k dosažení dokonalosti a splnění účelu. Oheň v břiše je žene k cíli bez ohledu na to, co se děje kolem.

  • Trpělivost

     

     

    Autor: iStock
    Trpělivost je jednou z nejdůležitějších klíčových vlastností úspěšných lidí. Chápete, že být trpělivý je rozhodující pro dosažení pozitivních výsledků? Úspěch nikdy nepřijde snadno, a to ani k těm, kteří si to zaslouží. Jste ochotni čelit frustraci a selhání a nikdy nebrat neúspěch osobně? Být trpělivý je náročné a není to zábava. Ale trpělivost přináší růže, však víte.

     

  • Odvaha

    Autor: iStock

     

    Musíte být dostatečně stateční, abyste riskovali. Jak se říká: žádné riziko, žádná odměna. Sledujte své instinkty a nalaďte svou intuici. Budete vědět, která rizika stojí za to a kterým se raději vyhnout obloukem. To vám může pomoci posunout svou kariéru dopředu. Být statečný znamená, že musíte analyzovat každý aspekt rizika, než se k němu zavážete. Protože je ale život nepředvídatelný, měli byste být taky připraveni čelit selhání a mít v záloze plán B.

  • Vůle

    Autor: iStock

     

    I když čelíte překážkám, najdete vždy sílu, jak se pohnout zase vpřed a dosáhnout svých cílů. Nebudete snadno demotivováni ani nebudete odkládat záležitosti či se litovat. Vaše vůle je jednou z nejlepších vlastností, které vás vedou k cíli a činí vás důslednými.

     

  • Vášeň

    Autor: iStock

     

    Říká se, že nemůžete selhat v něčem, co vás zajímá. Vášeň vás nutí udělat další krok, probudit se o hodinu dřív a pracovat déle. Vášeň je klíčová složka, která vás udržuje na správné cestě, i když všichni ostatní možná říkají, abyste změnili směr.

  • Optimismus

    Autor: iStock

     

    Optimisté se zaměřují na pozitivní myšlení, pozitivní jednání a pozitivní výsledky. Víte, že při každém neúspěchu vzniká nová příležitost. Víte, za co stojí bojovat, a váš optimismus vám dává sílu zkoušet to tak dlouho, dokud nedosáhnete úspěchu.

     

  • Komunikace

    Autor: iStock

     

    Vynikající komunikační schopnosti vám dávají výhodu nad ostatními v jakémkoli oboru. Schopnost naslouchat, komunikovat vám umožní vytvářet produktivní společenské sítě. Pozitivními odpověďmi také umožníte lidem, aby si vás zapamatovali.

     

Autor: aši
Diskuse ke článku
.