Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

4 varovné signály, podle kterých poznáte, že má v hlavě stále svou ex

  • 18. srpna 2019 | 06:00

    Každá z nás občas žije v určitých obavách, aby se nám muž nezahleděl do jiné. Ohrožení však nemusí číhat jen v ženách, které se kolem něj momentálně točí. Ale i v těch minulých, se kterými třeba pár let prožil. Pustil tedy už svou bývalku opravdu z hlavy, nebo byste se měla začít obávat o váš vztah?

    Všichni máme svou minulost, bývalé vztahy i partnery. Ale aby ten současný vztah opravdu fungoval, je potřeba se s historií vyrovnat. Tedy i se svými bývalými protějšky. Jenže ne vždy se to podaří. Nikdo ale nechce být na druhé koleji nebo v něčím stínu. Jak tedy poznáte, že váš muž na svou expřítelkyni stále myslí? A že váš strach je opodstatněný? Zaměřte se na čtyři nejdůležitější znaky…

  • Je s ní často v kontaktu

     

    expartnerka
    Autor: iStock

    To, že si občas napíší třeba k narozeninám či Vánocům, ještě nic neznamená. Nejspíš i vy si při takových příležitostech na svého bývalého vzpomenete. Ale pokud zjistíte (šmírování v telefonu není samozřejmě správné), že je s ní v častém kontaktu a není za tím třeba pracovní záležitost, mějte se na pozoru. I když vám tvrdí, že přece o nic nejde, že si jen rádi spolu popovídají, není to samozřejmě dobré znamení. Kontakt s jeho ex by nikdy neměl narušovat váš partnerský život.

  • Pořád o ní mluví

    expartnerka
    Autor: iStock

    Někdy je nejlepší, abychom o jeho bývalce nevěděly vůbec nic. Některé informace nás totiž můžou zbytečně trápit. Pokud o ní stále mluví a vy o jejich vztahu víte už skoro všechno, včetně toho, co všechno měla ráda a jaké věci spolu zažili, a navíc pokud si neodpustí srovnávání, je to trapné a ubohé. Bohužel je to také jasné znamení, že ji stále nevymazal z hlavy. Je pravděpodobné, že přemýšlí stále o návratu a vy jste jen momentální náhradou.

  • Má její věci

    expartnerka
    Autor: iStock

    I když je ve většině případů lepší zlikvidovat vše, co nám bývalého partnera připomíná, někteří lidé si rádi schovávají věci, suvenýry nebo fotky na památku. Ale je velký rozdíl, zda vše je uloženo někde na dně krabic a na půdě, nebo stále na očích. Pokud tedy má ve svém bytě stále její fotky, ve skříni její tričko na památku nebo vystavené dárky od ní, je to dost podezřelé. A je jasné, že silného pocitu, že tam je stále s vámi a vy jste jen v jakémsi stínu, se nijak nezbavíte. 

  • Plete si vás

    expartnerka
    Autor: iStock

    Mezi další znamení, která vás mohou varovat a také ranit, patří fakt, že vás vlastně pořád nebere vážně. A to i tím nejtrapnějším způsobem: oslovuje vás jejím jménem! Jistě, výjimečné přeřeknutí se se může stát, hlavně pokud spolu byli dlouho a váš vztah je čerstvý. Ale jestliže se plete často, není divu, že vás to rozzuří. A je více než jasné, že na ni stále myslí!

  • Co s tím?

    expartnerka
    Autor: iStock

    Pokud je jeho chování dlouhodobě nesnesitelné, je na čase si s ním o všem, co vám vadí, na rovinu promluvit. Jinak hrozí, že budete ve vztahu neustále tři, a dost pravděpodobně vy budete na tom třetím místě. Ale jednejte pokud možno v klidu a bez žárlivých scén. Vyslechněte si jeho důvody. Možná ještě není vše ztraceno, jen si své nevhodné chování tolik neuvědomuje. A třeba potřebuje trochu více času, aby se od bývalého vztahu odpoutal. Předchozí prožitky by ale neměly být silnější než ty vaše. Pokud to s vámi myslí vážně, přistoupí i na jistá pravidla. A pokud ne, je opravdu zbytečné s ním ztrácet čas.

     

Autor: beni
Diskuse ke článku
.