Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

9 tipů, které vám zaručí spokojený vztah a štastný domov!

  • ...
    11. října 2019 | 06:00

    Každé partnerství doprovází některý (méně či více) negativní jev. Nedůvěra, strach, lži, nevěra, finanční problémy, nesoulad v sexu a tak dále. Téměř každé druhé manželství v Česku se rozpadá. Možná by to nemuselo být takové drama, kdybychom se naučily dodržovat pár pravidel, díky nimž budou vztahy jednodušší a šťastnější.

    Chcete mít život jako z reklamy? Sladké děti, rozkošné štěňátko, vzorně uklizený byt a ideálního manžela? To asi neklapne… Ale „obyčejně spokojený" vztah mít můžete. Jak na to?

  • Pravidlo číslo 1: Mluvte spolu

    ...
    Autor: istock.com

    Když vám něco vadí nebo něčemu nerozumíte, tak komunikujte! Ovšem ne s jekotem a mávajíc výhrůžně pánví. Poproste o vysvětlení toho, co vám není jasné, mluvte o svých obavách a ptejte se na ty jeho. Oni jsou totiž muži v některých oblastech trochu pomalejší a nechápavější, takže zapomeňte na to, že vám dokáže číst myšlenky. Nedokáže. Dokáže ale poslouchat. Pokud tedy zrovna není hladový nebo nekouká na fotbal.

  • Pravidlo číslo 2: Plánujte spolu

    ...
    Autor: istock.com

    Řekněte si, jak si představujete budoucnost. Mohlo by se stát, že se vaše vize budou rozcházet, a pak je dobré se dohodnout na kompromisech. Ono všechno jde, když se chce, ale pokud váš manžel sní o tom, že v důchodu bude mít harém na osamělém ostrově, a vy si představujete vnoučata na zahradě chalupy, je dobré vědět to co nejdřív!

  • Pravidlo číslo 3: Spěte spolu

    ...
    Autor: istock.com

    Každý ví, že sex je jedním z pilířů každého vztahu. Když to neklape v posteli, skřípe to obyčejně časem i v jiných oblastech. Pokud se vám něco nelíbí, nebo vám něco zase naopak chybí, je dobré si to vyjasnit. Ono se totiž někdy stává, že to, co nemáme doma, hledáme jinde. I tomu se dá předejít.

  • Pravidlo číslo 4: Pečujte o sebe

    ...
    Autor: istock.com

    Uběhne pár let a my i naše protějšky získáme pocit, že už se zas tak snažit nemusíme a že ten druhý klidně unese naše pleťové masky, natáčky, kalhotky, ze kterých čouhají gumičky. A že my si zase ani nevšimneme vytahaných tepláků, rostoucího břicha a krkání u televize. Opak je pravdou. Snažte se být jeden pro druhého pořád atraktivní.

  • Pravidlo číslo 5: Buďte spolu

    ...
    Autor: istock.com

    Ve chvílích, které jsou naprosto klíčové, i v těch, které vypadají zdánlivě nepodstatně. Určitě si budete pamatovat narození dítěte, ale prožívejte i maličkosti. Třeba při malování pokoje, kdy se smějete víc než u Sám doma. Podnikejte věci, které vás baví. Sami. Vy dva a čas… Znáte to!

  • Pravidlo číslo 6: Nebuďte spolu

    dvojice, láska
    Autor: iStock

    Stejně jako je důležitý společně strávený čas, je důležité i umět si od sebe navzájem odpočinout. Někdy je potřeba se od sebe vzdálit, abyste zjistili, jak moc se přitahujete a jak se vám po sobě stýská. Třeba si první půlden budete říkat – uf, to je klid, nemusím vařit, můžu si číst... A na tom není nic špatného. Nebo vyrazte na dámskou jízdu, klidně i víkendovou. A jeho zase nechte jet na fotbal na druhý konec republiky. Nakonec budete oba rádi, že jste doma.

  • Pravidlo číslo 7: Hádejte se (ale málo)

    sex
    Autor: iStock

    Samozřejmě že jeden s druhým nebudete souhlasit vždycky a ve všem. Samozřejmě že bude docházet ke konfliktům. Ale prosím vás, řešte je za zavřenými dveřmi a bez bodnosečných zbraní v rukou. Neřvěte na sebe před dětmi, neházejte po sobě nádobím v restauraci, nevolejte 200x do partnerovy práce a neobtěžujte svými problémy okolí. Možná si myslíte, že italské manželství je romantické, roztomilé a vášnivé. Není. Je otravné.

  • Pravidlo číslo 8: Nemstěte se

    ...
    Autor: iStock

    Rozhodně se stane, že se budete v partnerství jednou cítit pod psa. Bylo vám mizerně, potřebovala jste dojít do lékárny, a on vám celý večer nezvedl telefon, protože byl na pivu s kamarády? A vy jste ho v tu chvíli proklela a zavrhla? Tak mu to odpusťte a příště, až bude zle jemu, nevracejte své křivdy. A to platí i o závažnějších věcech, než je absence paralenu v lékárničce. Rozmyslete si, co řeknete. Některé výroky se jen těžko berou zpátky.

  • Pravidlo číslo 9: Smějte se

    ...
    Autor: istock.com

    Bez humoru a nadhledu to totiž nejde. Stejně jako bez tolerance, respektu a občas i špuntů do uší a meduňkového čaje na uklidnění. Až vás bude štvát, vzpomeňte si na to, čím vás rozesmál, co na něm máte ráda a co hezkého jste spolu zažili. Hned vám bude líp…

    Strávit čas s milovaným mužem můžete i bez velkého utrácení. V aktuálním vydání Blesk pro ženy najdete super tipy na romantiku za pár korun. Inspirujte se! Číslo najdete na stáncích nebo si ho můžete v tištěné či elektronické podobě objednat ZDE >>>

    5966325:gallery:true:true

     

Autor: red
Diskuse ke článku
.