Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Nemáte chuť na sex? Těchto 9 tipů vás na něj konečně naladí!

  • Nemáte chuť na sex? Těchto 9 tipů vás na něj naladí!
    21. října 2023 | 06:00

    Ne vždycky na „to“ máte náladu, což se prostě stává každé z nás. Horší je, když to takhle cítíte dlouhodobě.

    Pokud jste se i vy v poslední době přistihla, že vás pod haldou povinností představa sexu zrovna dvakrát neláká, v první řadě je potřeba si uvědomit, že v tom nejste sama, avšak je třeba věnovat této situaci zvláštní pozornost a rozhodně ji nebrat na lehkou váhu. Sex do zdravého a fungujícího vztahu patří a je jeho tmelem, jenž vztah utužuje, posiluje... A kromě toho, že také zlepšuje náladu, vás samozřejmě i sbližuje s vaší drahou polovičkou. Co tedy dělat, abyste se zase dostala „do varu“? Přinášíme vám tipy, které v takových chvílích zajisté přijdou vhod.

  • Udržujte vášeň

    Říká se, že ze vztahu by nikdy neměla vyprchat vášeň a vzájemná touha, ale s přibývajícími lety, co jste s partnerem, se prostě stává, že to není vždy tak, jak to bývalo kdysi. Proto je důležité o ně pravidelně a vědomě pečovat, stejně jako o vaši oblíbenou orchidej, která by bez vaší pozorné a láskyplné péče brzo uhynula. Snažte se s partnerem dělat si vzájemně radost malými gesty, překvapte ho sem tam milou esemeskou do práce, naplánujte si společný výlet či jinou aktivitu, která vás oba bude bavit, prostě pracujte na tom, aby vás společně strávený čas těšil. A hlavně si v tom nepřeberném množství povinností hledejte čas na váš vztah.

    VIDEO: Nejsi v tom sama: Se sexpertkou o ženské sexualitě a schopnosti dosáhnout orgasmu...

    Video se připravuje ...
     • VIDEO: Videohub

  • Komunikujte

    Bez komunikace to prostě nejde, není tedy divu, že je nezbytnou součástí každého fungujícího vztahu, ale i klíčem k dobrému sexu. Upřímný a otevřený rozhovor s partnerem vám pomůže zbavit se nepříjemných obav či pocitů, které vás aktuálně ve vztahu trápí a jež vám podvědomě blokují chuť na intimnosti, případně vám brání v uspokojivém sexuálním prožitku. Proto se svým partnerem mluvte o svých sexuálních potřebách, představách, fantaziích, přáních, ale i o případném strachu, obavách či o tom, co vás aktuálně trápí. Nejenže se vám uleví, ale také vás to ještě více sblíží, a váš partner tak bude moci pochopit, proč to máte zrovna tak, jak to máte, a nebude si muset nic domýšlet.

  • Relaxujte

    Pokud jste kvůli nekonečnému seznamu povinností a dalších věcí, které musíte řešit, neustále ve stresu či v napětí, není divu, že myslíte na úplně jiné věci. Naordinujte si proto čas sama pro sebe. Pomoci vám může meditace, horká koupel, cvičení či stále oblíbenější jóga. Ani sklenička prosecca při lakování nehtů není od věci. Dělejte si radost, hýčkejte se a hlavně odpočívejte. Když se vy a vaše tělo cítíte v klidu a uvolněné, nic vám už nebrání rozbalit to zase v ložnici.

  • Ano romantice!

    Vytvořit si příjemnou atmosféru na intimnosti je občas třeba, obzvlášť pokud se k nim v posledních dnech musíte tak trošku přemlouvat. Stačí vám pár svíček, příjemná vůně, kterou nastříkáte na ložní prádlo, ideálně s kapkou afrodiziaka, společná koupel plná pěny, romantická večeře nebo v lepším případě vaření v páru, sledování romantického filmu či oblíbená hudba, to vše může pomoci navodit tu správnou atmosféru. A pokud je toho na vás opravdu moc, požádejte partnera o slastnou olejovou masáž, která udělá dobře jemu i vám.

  • Pečujte o sebe

    Abyste se cítila dobře, je důležité nezanedbávat se. Pravidelný pohyb, vyvážená strava, dostatek kvalitního spánku, pozitivní myšlení či kosmetická péče udělají s vaším dobrým pocitem ze sebe sama a se sebevědomím doslova divy. Navíc mají i dobrý dopad na vaši sexuální kondici a pomáhají vám zvyšovat vaši sexuální přitažlivost. Tak se mějte ráda a starejte se o sebe s láskou.

  • Sexuální fantazie

    Erotické snění rozhodně není na škodu, ba naopak, může vás skvěle naladit na sex, a to i ve chvílích, kdy na něj až tak úplně nemyslíte. Erotické fantazie vám totiž zvýší sexuální touhu a mezi námi, pokud si při sexu občas představíte George Clooneyho, určitě to není nic proti ničemu, ba naopak, nejste v tom sama! Jen byste neměla sklouznout do fáze, kdy si ho či někoho jiného budete představovat neustále. To už by asi chtělo navštívit terapeuta.

  • Experimentování povoleno

    V sexu je experimentování a zkoušení nových věcí důležité. Jinak se vám může stát, že sklouznete ke stereotypu, který jednoho z vás, případně oba, začne nudit. Buďte otevřená novým věcem, ale vždy je nejprve spartnerem proberte, a hlavně se nikdy nenechte do ničeho nutit. Vše, co se děje za dveřmi ložnice, má být příjemné pro oba dva. Neprotáčejte proto opovržlivě oči, pokud vás partner například poprosí, ať mu ukážete svůj vibrátor…

  • Pocit bezpečí

    A teď nemluvíme jen o bezpečném sexu a případném používání kondomů či antikoncepce, ale o tom, že se musíte cítit s partnerem v bezpečí, abyste mu byla schopná důvěřovat a mohla se tak plně oddat pocitu slasti a uspokojení. Jedině v tom případě můžete snadněji „vypnout hlavu“, plně se oddat přítomnému okamžiku, a dosáhnout tak orgasmu a příjemného uvolnění.

  • Buďte sama sebou

    Když nejste spokojená sama se sebou, tak se vám nechce odhazovat svršky a ukazovat se před tím druhým v prádle a myšlenky na sex vás spíše děsí. Pracujte tedy denně na přijetí sebe sama. Když se cítíte skvěle a máte se ráda, věříte si logicky i v ložnici. A nic není víc sexy než sebevědomá žena. Zvyšujte si tedy sebevědomí například pozitivní komunikací, chvalte se, říkejte si motivační afirmace a ciťte se jako bohyně, kterou jste.

    Velký výběr erotických pomůcek pro zpestření vašich hrátek najdete na našem internetovém srovnávači cen Zboží Dáma.

    Další zajímavé články naleznete v tištěném Blesku pro ženy. Zakoupit si ho můžete na vašich oblíbených stáncích nebo na iKiosku ZDE

Autor: Lucija Veselá
Klíčová slova:  sex, láska a vztahy
Diskuse ke článku
.