Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Sex s nejlepším kamarádem? 8 důvodů, proč je přátelství s benefity lepší než vztah

  • Sex s nejlepším přítelem? 8 důvodů, proč je kamarádství s výhodami lepší než vztah
    10. ledna 2023 | 06:00

    Toužíte po sexu, ale nechcete se vázat a představa randění vám nahání husí kůži? Máte přítele, ke kterému máte opravdu blízko? Máte společné zájmy a trávíte spolu dost času? Pak máte vyhráno! Sex s nejlepším přítelem může být totiž opravdová výhra! Proč?

    S nejlepším přítelem vás nečekají žádné hádky jako v partnerském vztahu, nemusíte se vázat, něco vysvětlovat. Pokud máte zkrátka chuť na sex oba, sejdete se, uděláte to a jdete zase dál. Jaké jsou další výhody přátelství s benefity?

  • Je to bezpečnější

    sexy
    Autor: iStock

    Jakmile nejsme v trvalém vztahu, začne nám časem chybět sex a je pochopitelné, že jej budeme vyhledávat. Pokud se rozhodnete jít do postele se svým nejlepším přítelem, kterého dobře znáte, nemusíte se bát, že si domů vedete někoho nebezpečného, nemusíte se bát pohlavních chorob. Celkově to proběhne více v klidu. A navíc je přece lepší spát jen s jedním mužem než jich za krátkou dobu vystřídat několik.

  • Je to pohodlné

    sex
    Autor: iStock

    Většina lidí vede hektický život a představa randění nebo trvalého vztahu je tak trochu děsí. Prostě na to nemají čas. Pokud se rozhodnete spát se svým nejlepším přítelem, scházíte se pouze ve chvíli, kdy to oběma vyhovuje, a pokud jeden z vás nemůže, nepřichází na řadu žádné výčitky ani lítost. Zároveň nemáte žádná očekávání ani požadavky.

  • Jste svobodná

    ...
    Autor: iStock

    Můžete si dělat, co chcete, nikomu se nemusíte zpovídat a nic vysvětlovat. Nezní to skvěle? A pokud se navíc jednoho dne rozhodnete, že chcete tento kamarádský vztah s výhodami ukončit a vrátit se zpátky do zajetých kolejí, můžete být v pohodě, protože nikomu srdce nezlomíte.

  • Je to zdravé

    sex
    Autor: iStock

    Několik studií potvrdilo, že sex je skvělý pro naše zdraví a psychickou pohodu. Funguje jako prostředek proti stresu, máme díky němu lepší náladu, prohlubuje důvěru mezi dvěma lidmi, a navíc díky pravidelnému tréninku poznáváme své tělo a zjišťujeme, co se nám v sexu líbí a co ne.

  • Poznáte své nejlepší sexuální já

    ...
    Autor: iStock

    Často se stává, že se po sexu s novou známostí cítíme zklamané, protože to nedopadlo zrovna podle našich představ. S nejlepším přítelem se v posteli můžete skvěle sladit, popřípadě časem můžete nějaké detaily vyladit. A navíc víte, že je vedle vás opravdový parťák, a tak se nemusíte bát ani stydět přiznat mu ty nejtajnější sexuální fantazie. Můžete zkoušet nové věci, aniž byste se cítili trapně.

  • Nikdo vás do ničeho netlačí

    ...
    Autor: iStock

    Scházíte se jen tehdy, když oba chcete, máte chuť a čas. Nikdo vás netlačí do pravidelného randění, nemusíte několikrát za den odpovídat na SMS zprávu, nemusíte chodit navštěvovat jeho rodiče a celý vztah vypadá zkrátka podle vašich představ. Paráda, no ne?

  • Funguje mezi vámi chemie

    ...
    Autor: iStock

    Pojí vás společné zájmy, koníčky, zajímáte se o stejnou hudbu nebo filmy, máte stejný smysl pro humor – proto jste přece blízcí přátelé. A tak není vyloučeno, že mezi vámi funguje také milostná chemie, kterou jste nějakou dobu třeba potlačovali. Pokud se jí podvolíte, může z toho být mnohem zábavnější sex než s někým cizím.

  • Může z toho nakonec být láska

    ...
    Autor: istock.com

    Možná si říkáte, že je tento bod tak trochu v rozporu s těmi ostatními. Nikdy ale není vyloučeno, že z přátelství s výhodami může nakonec vzniknout velká láska. Přece jenom začít vztah s někým, koho dokonale znáte, komu důvěřujete a kdo je pro vás oporou, je v dnešním světě velká výhra! Pokud to tedy cítíte oba, tak proč to vlastně nezkusit?

Autor: Aneta Valešová
Diskuse ke článku
.