Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Gábi se nebojí zeptat: Jak řešit rozdíl mezi sexuální potřebou mezi partnery

Video se připravuje ...
VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ
15. listopadu 2016 | 06:00

Sexuolog Petr Weiss nám vysvětlil, že nejčastějším sexuálním problémem mezi partnery je rozdílná chuť na sex. Když chce jeden mít sex každý den nebo dokonce víckrát denně a druhému to stačí dvakrát za týden, brzy začnou problémy.

„Často tuto situaci přirovnávám k horskému výstupu. Když jeden z cestovatelů je trénovaný, silný, horský vůdce a druhý je nesportovní a ne příliš tělesně zdatný a vydají se spolu do hor, jakým tempem půjdou? Samozřejmě, že tempem toho pomalejšího, protože ten rychlejší může zpomalit. Pokud se ten pomalejší bude snažit držet tempo, potom vydrží jen dočasně a pak úplně odpadne. A přesně tak je to i v sexu,“ objasnil nám teorii sexuolog. Ve většině případů jsou to ženy, které nestačí mužovu tempu, ale v poslední době se vyskytuje už i více opačných případů.

Jakmile se partnerka nutí k sexu nad své možnosti, může to dojít až tak daleko, že se úplně zablokuje. Potom stačí, že na ni manžel jen sáhne a jí naskočí husí kůže. Bohužel mnoho párů k nám přichází až v tomto těžkém stádiu, kdy už je velice obtížné s tím pracovat a mnohdy to nekončí dobře. Muž v tomto případě musí být trpělivý a nevyžadovat po partnerce sex, čekat, až ona přijde sama. Mnoho mužů se mě ptá, jak to vydržet. Onanujte, říkám jim, proč zatěžujete svým problémem partnerku!“