Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Gábi se nebojí zeptat: Emancipace v ložnici

Video se připravuje ...
VIDEO: Adam Balažovič
10. listopadu 2016 | 06:00

Postavení žen a mužů ve společnosti se stále mění. Ženy jsou mnohem emancipovanější než dřív a je to vidět na jejich chování také po sexuální stránce. V ložnici si dovedou říct o to, co chtějí, a vědí, že mají právo na orgasmus – stejně tak jako muži.

„V dnešní generaci žen je mnohem méně anorgasmických žen než v generaci jejich babiček. Ony si o to babičky nedovedly říct, nevěděly, že mají stejné právo na orgasmus jako jejich manželé. Myslely si, že sex je něco, co ženy mají a muži chtějí, nebo dokonce něco, co muži dělají ženám. Nebyly vedeny k tomu, aby věděly, že ze sexu mohou také něco mít,“ vysvětlil nám sexuolog Petr Weiss.

„Občas se ovšem stává, že některé ženy nemohou dosáhnout orgasmu ani tak. Je to normální, protože ne všechny ženy jsou stejně vzrušivé. Ženský orgasmus je velmi křehká záležitost. Když pak ženy nejsou uspokojené, tak to vyčítají sobě jako svou nedokonalost a mnohdy to vyčítají i svým partnerům a často se pak ze sexu stává taková upocená snaha o vzájemné uspokojení.“