Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Gábi se nebojí zeptat: Všimnou si muži, když si je testujeme?

Video se připravuje ...
VIDEO: Adam Balažovič
20. září 2016 | 06:00

Ať už to děláme vědomě nebo si to ani neuvědomujeme, všechny si muže nějak testujeme. Potřebujeme zjistit, jestli právě ten, kterého jsme si vy braly, je ten správný kandidát na to, stát se partnerem na život. Poznají muži, že jsou testováni a pokud ano, může se jich to dotknout?

„Muž to nikdy nepozná a mnozí muži vnímají jako samozřejmost, že musí ženu získávat a dobývat. K tomu samozřejmě patří i dárky a večeře, takže je to pro většinu normální proces. Dnes už je to také trochu jiné než dřív, ženy se emancipují v mnoha oblastech, zasahuje to i do partnerského namlouvání. Mění se tím ženské a mužské chování, mnoha ženám přijde nepatřičné a trapné, když si nechají od partnera něco zaplatit,“ vysvětlil nám sexuolog Petr Weiss.

Neděláme si ovšem přílišnou emancipací spíš věci horší? „Ne vždy je účelné, zbavovat se evolučně zafixovaných strategií k získávání partnera, dokazuje to jedna věc. Takzvaná sexuální revoluce začínala koncem šedesátých let ve Švédsku a začalo to tím, že si ženy a muži vyměnili role. Ženy začali balit muže, místo toho, aby to bylo naopak. Důsledkem bylo to, že enormně narostl počet pacientů, mužů, v sexuologických ambulancích s erektilní disfunkcí.“