Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Jak se zamilovat v každém věku? Lásku můžete najít i v pětašedesáti!

  • ...
    15. ledna 2021 | 06:00

    Tolik toužíte po lásce, ale Amorův šíp jako by vás stále míjel nebo vás zasáhne v nesprávném okamžiku? Nestačí ale jen snít a litovat se. Jestli chcete najít toho pravého, musíte pro to také něco udělat.

    "Když jsem v pětapadesáti letech ovdověla, přísahala jsem si, že už nikdy žádného partnera nechci,“ vypráví pětašedesátiletá Věra. Její muž podlehl rakovině, a ona si byla jistá, že osudovou lásku člověk potká jen jednou za život, takže už má vybráno. „Po pěti letech jsem začala znovu žít. Pomáhala jsem dceři s vnoučaty, vrhla se na studium angličtiny a přihlásila se do turistického spolku,“ popisuje svůj restart s úsměvem. Během jedné túry potkala Milana. „Při výšlapu po Šumavě jsme si začali povídat a já byla překvapená, jak je mi s ním dobře. I když jsem se vázat nechtěla, začali jsme se vídat i mimo turistiku. Přišlo to pomalu, ale o to intenzivněji. Nevěřila bych tomu, ale já se v důchodovém věku zamilovala. Když mě před půlrokem požádal o ruku, řekla jsem ano,“ uzavírá své vyprávění šťastná Věra. Na otázku, co může člověk udělat pro to, aby našel lásku, odpovídá jednoznačně. „Nic nehledejte. Ten pravý přijde až ve chvíli, kdy budete spokojená s životem, jaký žijete. Důležité je také nesedět doma a chodit mezi lidi. Na gauči vás žádný zázrak nepotká.“ Co tedy udělat pro to, abyste za rok v tuhle dobu slavila happy end?

  • Otevřete srdce

    ...
    Autor: istock.com

    Zažila jste spoustu milostných zklamání, tak proč by to mělo být tentokrát jinak? Možná si i pomyslíte, že je lepší to předem vzdát… I s takovými myšlenkami ale vaše duše prahne po lásce a vy se jen trápíte. Pokud pak budete hledat partnera s tím, že vám zase někdo ublíží, tak věřte, že se to i stane. Když se budete stavět do role oběti, tak přitáhnete sobce a manipulátora, který vás v tom akorát utvrdí. Změňte konečně přístup.

  • Nikdy není pozdě

    ...
    Autor: istock.com

    Hlavně to nevzdávejte! To je snad to nejhorší, čeho se na sobě dopustíte. Pokud jste sama dlouho, může se snadno stát, že se vaše naděje na novou lásku rozplynou. Je jedno, jestli je vám třicet nebo šedesát, ne nadarmo se totiž říká, že láska kvete v každém věku. Jestliže po ní toužíte, neříkejte, že jste na ni stará nebo ošklivá, máte děti – a tisíce dalších výmluv, proč to nejde.

  • Mějte se ráda

    ...
    Autor: istock.com

    Zní to už jako klišé, ale je to bohužel pravda. Pokud nemáte ráda sama sebe, nemůžete chtít po někom jiném, aby vás miloval. Sebevědomí je klíč k úspěchu v každém směru, a platí to i ve vztazích. Nemusíte být hned sobecká mrcha, znát svou vlastní hodnotu a zároveň respektovat druhé je ale klíčem k úspěchu. Taková vyzrálá žena na nikom citově nevisí a nedělá partnerovi žárlivé scény. Neustálé ujišťování, že vás partner miluje, jsou jen projevy toxické závislosti, která s láskou nemá nic společného.

  • Netlačte na pilu

    ...
    Autor: istock.com

    Lepší sněžný muž nežli žádný muž, zní jedno pořekadlo, kterým byste se ale rozhodně řídit neměla. Tlačit na pilu byste totiž neměla nejen ve vztahu, ale ani při výběru partnera. Je pochopitelné, že když už hledáte dlouho, začínáte propadat zoufalství a beznaději, když se ale chopíte první příležitosti, která se vám naskytne, přestože k vám nepasuje, stane se, že se jenom zklamete a jiná, lepší příležitost vám mezitím proklouzne mezi prsty.

  • Touha po nedostupném

    ...
    Autor: istock.com

    Snad každá žena se někdy v životě platonicky zamilovala do svého idolu, ať už to byl nejhezčí kluk na škole nebo celebrita. To, že občas zatoužíte po někom nedostupném, je tak naprosto v pořádku. Problém nastává ale v případě, když se na takové muže často i nevědomky zaměříte. Bezhlavě pak skáčete do vztahů se ženáči nebo sobci, kteří vaši lásku neopětují. Dejte tentokrát šanci někomu, kdo má o vás skutečně zájem.

  • Zkuste to on-line

    ...
    Autor: istock.com

    Jednou z variant, jak narazit na partnera, je cílené hledání na seznamkách. Představte si, že se přihlásíte a čeká na vás zpráva, že jste sympatická, že vám to sluší, že máte milý úsměv… Už jen takové drobné lichocení udělá s vaším sebevědomím zázraky.

  • Najděte si koníčky

    ....
    Autor: istock.com

    Dělejte věci, které vás zajímají nebo lákají, a seznamujte se při nich s novými lidmi. Pokud vás baví psaní, přihlaste se na workshop tvůrčího psaní. Jestliže si budete získávat přátele s podobnými zájmy, je větší šance, že mezi nimi narazíte na někoho, kdo se k vám hodí.

  • Ukažte zájem

    ...
    Autor: istock.com

    Dřív možná stačilo, když se žena před muži projevovala jako raněná laň. V dnešní komplikovanější době ale musíte být trochu průbojnější, zvlášť pokud vás zaujme někdo, s kým se vůbec neznáte, tak je potřeba dávat jasnější signály. Navažte oční kontakt a flirtujte, pokud z druhé strany ucítíte zájem. Ale zase to nepřežeňte a neuhánějte ho. Jakmile si všimne vašeho zájmu, nechte zbytek na něm. A pokud zůstane jen u nevinného flirtování, tak to s jeho zájmem o vás až tak horké nebude.

    Astroložka Boháčová o lásce v roce 2021: Kdo bude prožívat rok lásky a kdo musí projít velkou zkouškou? Podívejte se na video!

    Video se připravuje ...
    Astroložka Boháčová o lásce v roce 2021: Kdo bude prožívat rok lásky a kdo musí projít velkou zkouškou? • VIDEO: Martin Mol

    Náš tip: Článek vyšel v časopise Blesk pro ženy. Aktuální číslo, v němž najdete super tipy na hubnutí (Do jara 12 kilo dole!), přehled módních trendů roku 2021 nebo levné recepty na sekanou 9x jinak, si můžete koupit v novinových stáncích nebo si ho můžete objednat v tištěné či elektronické podobě v našem iKiosku ZDE.

    Autor: red

Autor: Štěpánka Bínová
Diskuse ke článku
.