Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Láska za časů korony: Jak on-line randit a jak se slušně rozcházet?

11. prosince 2020 | 10:00

Seznámit se není v dnešní době podle všeho nijak složité. Existuje dokonce teorie, že od jakéhokoli člověka na planetě nás dělí jen pět facebookových přátel. Takže další výhoda ve prospěch moderních vztahů. Všichni jsou dostupní kdykoli a kdekoli, a není proto nutné se omezovat jen na bezprostřední okolí, internet nezná hranic. Jenže jakkoli nám všechno hraje do karet, realita už tak růžová není. Hledání nové lásky je zkrátka jiné, a aby nezůstalo jen u zoufalého tápání, je potřeba znát pravidla.

Na propastný rozdíl mezi seznamováním před lety a teď naráží v novém audioseriálu i Ester Geislerová a Josefina Bakošová. Dobrou zprávou je, že jedna věc se přece jen nezměnila: nikdy v tom nejsme sami. Terapie sdílením funguje bez ohledu na technologie i pandemie. Dvojice zakladatelek stejnojmenného projektu se o tom přesvědčuje dnes a denně už tři roky. Tehdy poprvé zveřejnily na svém profilu několik rozchodových vět, které byly trochu k smíchu a trochu k pláči, a vyslaly do světa jasnou zprávu. Všichni ve vztazích chybujeme, důležité je si to přiznat a promluvit si o tom. Buď s kamarádkou, nebo s odborníkem. Nebo s oběma.

Terapie sdílením
Autor: archiv MALL.TV

A právě to Ester a Josefina dělají v novém audioseriálu Terapie sdílením: Průvodce moderními vztahy. Do toho si přizvaly jak své známé, tak i neznámé spřízněné duše, a navíc stálého hosta, párového terapeuta Honzu Vojtka. Ten hned v prvním díle nalije všem čistého vína a poradí, jak se ušetřit zbytečných zklamání způsobených třeba tím, že se zamilujete do internetového profilu, a ne do protějšku z masa a kostí, který obvykle nebývá tak dokonalý. A upozorní i na úskalí rádoby bezstarostných on-line rozchodů, které dost často provázejí odložené pocity viny. Na základě své více než desetileté praxe dobře ví, o čem mluví. Poslechnout si jeho cenné rady stejně jako neméně cenné zkušenosti nejen Ester a Josefiny můžete každý měsíc exkluzivně na Audiotéce.

První prosincovou epizodu s názvem Rozchody vs. zamilovanost on-line už si v rámci Terapie sdílením můžete naordinovat zde.

A jak se určitě neseznamovat? Na tento odstrašující příklad se podívejte v úvodním videu!

Autor: red