Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Máte vztah na dálku? Víme, jak si ho udržet a udělat z něj lásku vašeho života!

  • ...
    23. srpna 2019 | 06:00

    Život nám do cesty občas postaví mnoho překážek a jednou z nich může být například mnohakilometrová vzdálenost mezi vámi a vaší drahou polovičkou. To však ještě neznamená, že by vztah na dálku nemohl fungovat. Máme pro vás pár tipů, jak na něm zapracovat, abyste si ho udrželi co nejdéle!

    Dělí vás od vaší nejdražší polovičky několik desítek či set kilometrů? Nezoufejte! Zvládnout takový vztah bude sice těžké, ale ne nemožné! Jak to udělat, aby fungoval co nejlépe?

  • Neustále v kontaktu

    ...
    Autor: istock.com

    Ne nadarmo se říká: "Sejde z očí, sejde z mysli." Proto se snažte být v kontaktu co nejvíce. Nemusí se vždy jednat o dlouhé hovory. Postačí milá SMS, krátké zavolání, posílejte si fotky. V dnešní době moderních technologií to navíc není nic těžkého. Osobní kontakt s blízkým člověkem vám to sice nenahradí, ale lepší než nic.

  • Mluvte o maličkostech

    sex
    Autor: iStock

    Během hovorů nemusíte pokaždé probírat svůj vztah a plány do budoucna. Mluvte o maličkostech, o tom, co jste během dne dělali, co vám udělalo radost, a co vás naopak rozzlobilo. Takhle o sobě budete vědět všechno, a navíc se budete ještě více těšit, až všechny tyhle maličkosti budete prožívat zase spolu.

  • Navštěvujte se

    ...
    Autor: istock.com

    A to co nejvíce, co to půjde. Může to být sice časově i finančně náročné, ale osobní kontakt nic jiného nenahradí. Domluvte se už předem na několik termínů, kdy se uvidíte, a pokaždé, když jedna návštěva skončí, naplánujte si hned další. Budete se mít tak zase na co těšit.

  • Neustále se podporujte

    ...
    Autor: istock.com

    Přestože vás od vašeho partnera dělí velká vzdálenost, nezapomínejte tu být pro něj za každé situace. Čeká ho těžký den v práci, prožívá nějaké potíže, trápí ho zdraví? Dejte mu najevo, že při něm stojíte a že jste na všechno dva. Bez vaší podpory by totiž nakonec mohl mít pocit, že vás vlastně ani nepotřebuje, a vztah by mohl ukončit. Podpora však musí být vzájemná – totéž tedy chtějte i po něm.

  • Mluvte o nepříjemných věcech

    ...
    Autor: istock.com

    Je nám jasné, že když už spolu mluvíte, chcete na chvilku vypnout, řešit jen hezké věci a užívat si "přítomnosti" partnera. Měla byste být však za každou cenu upřímná, a pokud vás něco trápí, máte obavy, jak vztah zvládnete, mluvte o tom hned a nenechávejte to na chvíli, až se uvidíte. Může se pak stát, že při osobním setkání budete řešit jen nepříjemné věci a vůbec si sebe neužijete.

  • Dělejte věci společně

    ...
    Autor: istock.com

    Domluvte se na něčem, co budete v danou chvíli dělat oba. Běžte se projít do parku, jděte si zacvičit do fitka, vařte. U této činnosti si pak zavolejte nebo si pošlete fotky. Budete mít pocit, jako byste u toho byli společně. Zároveň můžete zkoušet každý nové věci, o kterých si pak můžete povídat, a navzájem se tak budete inspirovat a motivovat.

  • Buďte pozitivní

    ...
    Autor: istock.com

    Kdykoli budete se svým partnerem v kontaktu, nepropadejte panice, "nefňukejte", a naopak buďte pozitivní. Snažte se neutápět se v tom, že vás od něj dělí několik desítek kilometrů, a naopak mu neustále dávejte najevo, jak se těšíte, až se uvidíte. Oba tak budete mít pocit, že i přes velkou vzdálenost má váš vztah smysl. 

  • Nezapomínejte na romantiku

    ...
    Autor: istock.com

    I vztah na dálku potřebuje romantiku, a proto nezapomínejte na něžná a sladká slova, dávejte svému partnerovi najevo, že ho stále milujete a že tahle vzdálenost pro vás nehraje vůbec žádnou roli. Navíc i takový sex po telefonu může být pěkně vzrušující. Tak se toho nebojte a trochu se odvažte!

  • Máte i svůj život

    ...
    Autor: istock.com

    Přestože vám partner chybí a netoužíte po ničem jiném než být s ním, nezapomínejte, že máte i svůj život. Nebuďte proto neustále přilepená na telefonu a neseďte pořád jenom doma, protože čekáte na jeho hovor. Naopak si užívejte toho, že máte dostatek času sama na sebe, věnujte se svým koníčkům, kamarádkám, zdokonalujte se v různých aktivitách. O všem pak můžete svému partnerovi povyprávět.

Autor: Aneta Valešová
Diskuse ke článku
.