Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Samota je skvělá! Proč byste měla jet letos na dovolenou sama a mít z toho radost

15. srpna 2019 | 08:00

Buď vám jdou všichni na nervy a potřebujete pár dní s nikým nemluvit, o nikoho nepečovat a jenom odpočívat, anebo jste nesehnala parťáka či parťačku. Nic se neděje. Jet na dovolenou sama není ostuda, ale odměna!

Dávno pryč jsou doby, kdy se na samotnou ženu v restauraci, na pláži, nebo v kině koukalo jako na chudinku, kořist, nebo zoufalou lovkyni. Jsem sama? No a co? Jsem samostatná, sebevědomá, soběstačná a vy všichni mi vlezte na záda, protože já si budu užívat! Pojďte se s námi podívat na to, jak krásná může být dovolená bez partnera, party známých, dětí, nebo kamarádky.

V první řadě během cesty ani jednou neuslyšíte větu: „A kdy už tam budem?“ Protože vy moc dobře víte, kdy tam budete a může vám to být úplně fuk. Dáte si skleničku, otevřete si knížku nebo časopis (Blesk pro ženy je ideální), vyluštíte křížovku, nebo si prostě jen schrupnete. A co především – těšíte se na to, co vás čeká!

Další fantastickou zázežitostí při cestování o samotě je problematika stravování. Můžete jíst, co chcete, kdy chcete a kolik toho chcete. Takže – nechce se vám vstávat na snídani? Nemusíte, protože nikdo jiný vás nebude pobízet, abyste sebou mrskla, nebo zmizí všechna šunka. Jestli vám k obědu stačí salát, nikoho to nepohorší. Chcete mořské plody? Prima! Pištění, že je nechutné, když na vás jídlo kouká, se konat nebude! A jestli máte chuť dát si k večeři hranolky, nebo sedm dortíku, taky můžete!

Stejnou svobodu máte také v tom, co budete dělat. Není potřeba jít do muzea historických zbraní, které vás vůbec, ale vůbec nezajímá. Klidně můžete courat po plážích, horách, lesích, loukách anebo taky nejít nikam, protože co? Protože vám do toho nikdo nemluví! Napadlo vás dát si po obědě šlofíka? Proč ne, nemusíte o nikoho pečovat. Jen o sebe. A jít si večer sednout do baru, to je skoro povinnost. Ve vší počestnosti, nepočestnosti, prostě jak se vám zamane.

S tím ostatně souvisí i další výhoda cestování o samotě - vyšší šance se seznámit. Flirtování k životu patří, takže pokud se na vás někdo usměje a vy máte náladu se s ním dát do řeči a trošku si zaflirtovat, proč ne? Nemusí to být žádná výzva k sexu, nebo žádost o ruku. Prostě si to užijte. Povídejte si s jinými lidmi, pobavte se, poznejte někoho nového. Jak daleko to necháte zajít je jen ve vašich rukou. Ale rozhodně buďte opatrná, abyste si z dovolené nepřivezla nějaký nechtěný suvenýr.

Potřebujete víc důvodů, proč se vydat na dovolenou sama? V novém čísle magazínu Blesk pro ženy jsme vám jich vypsaly hned 21 a jeden je lepší než druhý! Časopis seženete na novinových stáncích, nebo ho jednoduše koupite ZDE >>>

5878885:gallery:true:true

Autor: Hana Vítková