Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nevěra ano, či ne? 6 důvodů, proč ve vztazích podvádíme

  • ...
    16. srpna 2019 | 06:00

    Slovo nevěra většině z nás nahání husí kůži a považujeme ji za naprosto nepřijatelnou. Přesto nedávný průzkum odhalil, že přestože osmdesát procent lidí nevěru odsuzuje, čtyřicet procent se jí stejně nebrání. Jak to tedy vlastně je? Proč jsme ochotni být svým protějškům nevěrní?

    Ruku na srdce – nevěra je většinou spojována s muži, ale to ještě neznamená, že na vině nejsou také ženy. Jaké jsou vlastně důvody, které nás vedou k podvádění?

  • Chybí nám ve vztahu vášeň

    flirt
    Autor: iStock

    Přestože jsme ve vztahu šťastní, nemusíme řešit žádné závažnější problémy, stává se, že se časem začneme v posteli nudit. Místo toho, abychom si o tom s partnerem či partnerkou promluvili, vyhledáváme pozornost druhých a často to pak končí tak, že svou polovičku podvedeme. Proto než se unáhlíte s rozhodnutím k tak razantnímu kroku, raději se snažte problém vyřešit. Můžete vyhledat také odborníka, který vám s tímto problémem může pomoci. Lepší zkusit všechny jiné možnosti než svého rozhodnutí nakonec litovat a svému protějšku ublížit.

  • Hledáme někoho, kdo nám porozumí

    ...
    Autor: iStock

    Může se stát, že nás občas ve vtahu přepadne pocit, že nám partner už vlastně vůbec nerozumí, nemluví s námi, a necítíme mezi sebou žádné propojení. Tato skutečnost se pro nás může stát velmi depresivní, a proto vyhledáváme někoho, s kým můžeme o čemkoliv otevřeně mluvit a kdo nám porozumí. Jakmile někoho takového najdeme, často chybí už jen krůček k tomu, abychom dotyčnému propadli úplně.

  • Zamilovali jsme se do někoho jiného

    ...
    Autor: istock.com

    Tento důvod může být opravdu bolestivý. Celou dobu si myslíme, že máme vedle sebe pravého partnera a že nikdy nebudeme nikoho milovat více, ale pak se najednou zjeví někdo, u koho se nám zastaví srdce, a celý náš život se obrátí vzhůru nohama. Každý vztah prochází určitými zkouškami, a než se rozhodnete svého partnera nebo partnerku opustit pro někoho jiného, rozmyslete si, jestli jsou vaše pocity opravdu tak silné. A hlavně – cítí to i ta druhá strana stejně?

  • Zlobíme se

    sex
    Autor: iStock

    Váš partner vás něčím opravdu rozzlobil, zklamal, a vy se mu proto chcete zkrátka pomstít? Než něco takového uděláte, je fajn si uvědomit, že žádný vztah se neobejde bez hádek či zklamání. Přestože se cítíte ublíženě a toužíte po tom, aby se váš partner cítil úplně stejně, není to nejvhodnější řešení. Místo toho trochu vychladněte, najděte zase společnou řeč a celou situaci se pokuste vyřešit.

  • Jsme zvědaví

    sex
    Autor: iStock

    Nechceme dosavadní vztah opouštět, nechceme být sami, jen nás jednoduše zajímá, jaký by byl sex s někým jiným. Chceme si svůj sexuální život trochu okořenit, zkusit něco jiného a neláká nás to zrovna s naším partnerem – či partnerkou. Bohužel na tuto zvědavost můžeme krutě doplatit.

  • Chceme si zvýšit sebevědomí

    sex
    Autor: iStock

    Můžeme mít pocit, že nejsme pro svůj protějšek už tak atraktivní. Nikdo nám neříká, že nám to sluší, že vypadáme hezky, a proto hledáme někoho, kdo si z nás zase "sedne na zadek". Pokud se ve vztahu cítíme zanedbávaní, je velké riziko, že se necháme někým jiným zmámit. A z nevinného flirtu může vzniknout nevěra.

Autor: Aneta Valešová
Diskuse ke článku
.