Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Ben Affleck: Proč mu nevyšlo manželství? Byl důvodem alkohol, nebo nevěra?

14. srpna 2019 | 06:00

Herec, producent, scenárista i režisér – v těch všech rolích už dávno dokázal, že mu to jde. Za scénář získal před dvaadvaceti lety Oscara, doslova totiž ohromil filmem Dobrý Will Hunting. Ben slaví zítra sedmačtyřicáté narozeniny, a přestože v práci slaví převážně úspěchy, v osobním životě musel bojovat s mnoha démony. Kvůli nim mu mimo jiné nevyšlo manželství. Jací démoni ho měli ve své moci?

Herec, který se narodil v Kalifornii do rodiny učitelky a rehabilitačního pracovníka, už hrál jako malý kluk. Během natáčení seriálu The Voyage of the Mimi z roku 1984 se seznámil s Mattem Damonem, ten se stal poté jeho přítelem. Spolu chodili na hodiny herectví, spolu chodili na castingy a hráli ve stejných snímcích. Pak společně napsali scénář k filmu Dobrý Will Hunting a za něj dostali Oscara. Pak už přicházely nabídky, které se neodmítají. Armageddon, Zamilovaný Shakespeare, Pearl Harbor, Argo (Zlatý glóbus i BAFTA), thriller Zmizelá či film Batman vs. Superman, kde si zahrál překvapivě Batmana.

Pohledná tvář, talent a slavné milenky

Vedle talentu hrála Benovi do karet samozřejmě také jeho pohledná tvář, díky které má herec stovky fanynek. Hezká tvář pro něj taky znamenala spoustu žen, které se kolem něj točily. Jeho první vážnější známostí byla herečka Gwyneth Paltrow, po ní randil s Jennifer Lopez, s ní se dokonce zasnoubil. Ani s jednou to ale nevyšlo – až s herečkou Jennifer Garner. S tou se seznámil v roce 2001 při natáčení filmu Daredevil. Zde mimo jiné předvedli filmový polibek, za který dostali Filmovou cenu MTV. O čtyři roky později se vzali, přestože jeho kamarádi mu Jennifer "nedoporučovali".

Mnozí ale tvrdili, že mu ji seslalo samo nebe, přestože ji mnozí jeho kamarádi i nadále "nemuseli". Vždycky měl totiž tak trochu problém s alkoholem. Už v roce 2001 byl poprvé na léčení, tehdy strávil třicet dnů na odvykací kúře. Tehdy tam s ním byl i další hollywoodský pijan, a to herec Charlie Sheen. „Moc jsem se bavil a neznal jsem hranice. Léčba mi vyčistila hlavu a já získal představu o tom, kým bych chtěl být,“ řekl tenkrát po léčbě. Bohužel to nevyšlo a alkohol i nadále zůstal jeho noční můrou.

Díky manželce se usadil, s alkoholem ale nepřestal

Díky manželce Jennifer se ovšem velmi hlídal, pomohla mu prý v tom, aby se usadil. Skončily bujaré večírky, kde se opíjel. I přátelé si všimli pozitivní změny a uznali, že Jennifer pro něj zase tak špatná nebude. Porodila tři děti a zdálo se, že vše bude, jak má být. Nebylo. V roce 2015 se jejich cesty rozešly, i když pak proběhly pokusy dát manželství dohromady, pár se nakonec v roce 2018 definitivně rozvedl.

Jak Jennifer uvedla, důvodem byl jeho workoholismus, když na prvním místě byla jen práce. Ale byly zde i závislost na hazardních hrách, výbušnost, alkohol a poslední kapkou prý byla jeho nevěra s rodinnou chůvou. V roce 2017 následovala další protialkoholní léčba, po ní prohlásil: „Chci žít naplno a být nejlepším otcem. Chci, aby moje děti věděly, že není žádná ostuda požádat o pomoc, když ji potřebujete.“ Asi měsíc po tomto prohlášení manželé oznámili, že podávají žádost o rozvod.

Nebojí se přiznat, že závislost je boj na celý život

Přestože to vypadalo, že se Ben se svým alkoholovým démonem srovnal, loni se znova dostal do léčebny, kam ho překvapivě odvezla Jennifer, s níž už tehdy nežil. Randil s televizní producentkou Lindsay Shookus, té se zřejmě jeho závislost na alkoholu nelíbila a rozešla se s ním. Na podzim roku 2018 ukončil již potřetí čtyřicetidenní pobyt v léčebně a v léčbě pokračoval ambulantně.

Za to, že to zvládl, prý vděčí bývalé ženě. Taky si konečně přiznal, že boj s alkoholem je zdlouhavý. „Je to něco, s čím se musím vyrovnat sám. Je to něco, na čem musím celý život pracovat,“ řekl herec v rozhovoru pro časopis People. Dnes je v plném pracovním nasazení, a přestože znova randí s televizní producentkou Lindsay Shookus, která mu uvěřila, že s alkoholem definitivně sekl, svou bývalou ženu milovat nepřestal. „Je úžasná, někdo, kdo je matkou vašich dětí, bude vždy ústřední postavou vašeho života. Naše děti mají úžasnou mámu.“

Kdo koho miloval? Proč někomu nevyšla kariéra? Jaké byly jejich osudy? Další příběhy hereček a herců najdete na webu Blesk pro ženy ZDE


Autor: aši