Je jí 79 let a má tělo samý sval: Seniorka si prošla peklem, dnes motivuje ostatní

Má 79 let a tělo samý sval: Seniorka si prošla peklem, dnes motivuje ostatní
Foto: instagram.com/irisdavisofficial
7. července  2023 
 06:00

Devětasedmdesátiletá Iris Davis pochází z Irska, ale po smrti svého muže a prvního dítěte se odstěhovala do USA, kde se díky bodybuildingu dostávala z depresí. Iris je držitelkou několika titulů, a dokonce se stala i osobní trenérkou.

Iris Davis se zcela vymyká svým vrstevnicím. Člověk by čekal, že před osmdesátkou bude číst knihy, luštit křížovky a chodit na procházky. Tato žena svůj život zasvětila fitness a nemíní s ním skončit ani v tak pokročilém věku. Na kontě má několik úspěchů, její cesta k fitness je však lemována několika tragédiemi. 

VIDEO: Kateřina Cajthamlová: Jak nastartovat hubnutí?

Video se připravuje ...
Kateřina Cajtamlová: Jak nastartovat hubnutí • VIDEO: Videoredakce ženských webů

V sedmnácti letech se provdala a porodila dítě, to však zemřelo. Ve dvaadvaceti letech přišla o manžela, který zemřel při nehodě. Najednou tak ovdověla, neměla práci a musela se postarat o svého dvouměsíčního syna. V té době žila v Anglii, kam se v šestnácti letech přestěhovala z rodného Irska, nakonec se však rozhodla, že v Londýně nezůstane. Odstěhovala se do Ameriky a doufala, že jí zde začne nový a lepší život.

Často se utápěla v depresích, a proto hledala rozptýlení. Začala navštěvovat posilovnu, díky které brzy přišla na jiné myšlenky. "Nebyla jsem tam smutná, nebrečela jsem, neměla jsem deprese. Byla mým kostelem, útočištěm, místem, kde jsem chtěla být tak často, jak to jen šlo," uvedla Iris. Fitness se stalo její vášní a na jejím těle to šlo velmi brzy poznat.

Ve svých padesáti letech se zúčastnila první soutěže v bodybuildingu a skončila druhá. Její úspěch ji nadále motivoval a hnacím motorem pro ni byla také skutečnost, že v soutěžích byla nejstarší a byla úspěšná. V šedesáti letech dokonce vyhrála. Iris je tak důkazem, že pokud člověk něco opravdu chce, musí za tím jít a že věk nemusí být v žádném případě překážkou.

 

 

Autor: Aneta Valešová

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji