Tomu neuvěříte! Této ženě je 71 let, přitom vypadá o polovinu mladší

Tomu neuvěříte! Tato žena má 71 let, přitom vypadá o polovinu mladší
Foto: profimedia.cz
30. dubna  2023 
 06:00

Fitness instruktorka Wendy Ida z Los Angeles je ve svých 71 letech držitelkou hned několika Guinnessových rekordů, včetně titulu Nejstarší aktivní instruktorka fitness ve více disciplínách. Máte pocit, že vás šálí zrak? Nejste jediní. Této ženě její věk nevěří téměř nikdo.

Při pohledu na Wendy si říkáte, že to rozhodně není možné. Vysportované štíhlé tělo, tvář takřka bez vrásek – opravdu tato žena překročila hranici sedmdesátky? Je to neuvěřitelné, ale je tomu tak. Wendy se věnuje hned několika disciplínám. Miluje tanec, běhá, posiluje. I když její postava a výdrž jsou jistě působivé, její příběh ukazuje, že lidská síla vychází nejprve zevnitř.

VIDEO: Podcast Restart: Chcete zhubnout? Havlíček radí, jak na to...

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Videohub

Ve fitku zhubla přes 30 kg

Wendy si během svého života prošla násilnickým vztahem a musela s dětmi utéct z domova, aby začala nový život. Začala chodit do posilovny, aby se zbavila ze stresu získané váhy, a díky tvrdé práci zhubla o neuvěřitelných 31 kilogramů. Svět fitness ji pohltil natolik, že se několikrát stala mistryní v kulturistice, instruktorkou pilates a výživovou poradkyní. 

Jejím hlavním posláním je motivovat ženy, které to v životě neměly lehké. "Zjistila jsem, že mým cílem je pomáhat. Chci inspirovat každého, kdo říká, že je příliš starý, že něco nedokáže. Všechno jde, jen člověk musí opravdu chtít. Stačí dělat malé krůčky, ale držet se jich po celý život. Tak své tělo udržíte zdravé stejně jako já," uvedla nestárnoucí Wendy.

 

 

Autor: Aneta Valešová

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji