V 18 letech vážila přes sto kilogramů! Hrozila jí cukrovka, a proto zhubla o polovinu své váhy

V 18 letech vážila přes sto kilogramů! Hrozila jí cukrovka, a proto zhubla o polovinu své váhy
Foto: profimedia.cz
26. března  2023 
 06:00

Vážit v pouhých osmnácti letech přes sto kilo rozhodně není ideální situace, a to hlavně tehdy, když s tak vysokou váhou hrozí mnoho zdravotních problémů. Své o tom ví Drea Vazquez z amerického Michiganu, kterou vyděsilo varování lékařů. Rozhodla se se svou nadváhou něco udělat.

Lékaři mladou dívku několikrát upozornili na zdravotní problémy spojené s obezitou, a když jí navíc pohrozili cukrovkou, bylo to pro Dreu jasné znamení. Musí se svou nadváhou začít rychle něco dělat. Nedokázala si představit, že by se ve svých letech měla potýkat s nemocí, která často postihuje mnohem starší ročníky. "Když mi lékaři řekli, jak moc ohrožuje obezita můj život, vyděsilo mě to. Bála jsem se, že mě čeká budoucnost plná nemocí a brzká smrt. Jejich varování mě přiměla změnit život od základu," uvedla pro deník The Sun.

VIDEO: Výživový poradce Petr Havlíček: Tahle dieta není žádné zlo. A organismu prospěje!

Video se připravuje ...
Výživový poradce Petr Havlíček: Tahle dieta není žádné zlo. A organismu prospěje! • VIDEO: Videoredakce ženských webů

Kompletně tedy překopala svůj jídelníček a zařadila do svého programu pravidelný pohyb. Díky tomu dokázala zhubnout o 45 kilogramů. Hubnutí však pro ni nebylo vůbec jednoduché. S dietou se dostavily výkyvy nálad, které běžně zajídala nezdravým jídlem. Musela se potýkat také s bolestmi, protože do té doby nebyla na pohyb vůbec zvyklá a kvůli cvičení se cítila často slabá a namožená. "Byla to dřina. Není to tak jednoduché, jak se často popisuje někde v časopisech. Opravdu musíte zatnout zuby, protože máte několikrát chuť se na to vykašlat. Jde o slzy a pot, bolest a odříkání. Ale výsledek stojí za to. Je to nepopsatelně krásný pocit, když dosáhnete vysněného cíle,“ dodala.

Když zhubla, musela navíc podstoupit zákrok, během kterého jí lékaři odstranili přebytečnou kůži. To všechno ale dokázala vydržet, a když se na sebe pak podívala do zrcadla, byla na sebe neskutečně pyšná. Svou cestu za vysněnou postavou pravidelně sdílela na sociálních sítích, kde získala početnou základnu fanoušků, kteří ji pravidelně podporovali. Na její proměnu se podívejte ve fotogalerii.

 

 

 

 

 

Autor: Aneta Valešová

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji