Neskutečné! Za necelý rok dokázala zhubnout o více než 60 kilogramů. Jak to dokázala?

Díky Instagramu zhubla přes 60 kilogramů. Jakého zlozvyku se zbavila?
Foto: instagram.com/nolongerfatjosie
10. března  2023 
 06:00

Teprve dvaadvacetiletá Josephine Desgrand z Austrálie dokázala něco neuvěřitelného. Zbavila se své závislosti na cukru a během jedenácti měsíců dokázala zhubnout o polovinu své váhy. Velkým pomocníkem jí byla sociální síť Instagram, která se pro ni stala obrovskou motivací a hnacím motorem.

Josie s váhou bojovala už odmalička. Její rodina miluje jídlo, a doma jim tak nikdy nechyběly zásoby chipsů, křupek nebo čokolády. Pro mladou dívku bylo zcela běžné, že si přes den dopřávala nejrůznější cukrovinky. Začala být na nich postupem času závislá. Nikdy si ale neuvědomovala, jak moc to ovlivňuje její váhu. Jednoho dne se však na sebe podívala do zrcadla a uvědomila si, že to, co vidí, už není úplně v pořádku. "Během dvou let byla moje váha trojnásobně vyšší. Snažila jsem se hubnout, ale nedokázala jsem ovládnout své chutě na sladké," vypráví. 

VIDEO: Podcast Restart: Když hubnou ženy, mělo by to vypadat jinak, říká odbornice.

Video se připravuje ...
Podcast Restart: Když hubnou ženy, mělo by to vypadat jinak říká odbornice • VIDEO: Videohub
Nejenže Josie trápil pohled do zrcadla, ale zároveň jí také vadilo, že nemohla nosit oblečení, které se jí líbilo. Chtěla se sama sobě i ostatním líbit, ale nic jí pořádně nesedělo. Začala proto sledovat proměny obyčejných lidí na sociálních sítích a právě díky nim si uvědomila, že i ona může být jednou z nich. "Instagram se pro mě stal zdrojem motivace. Sledovala jsem účty žen po celém světě. Neskutečně mě inspirovaly a chtěla jsem vypadat jako ony," říká. S některými si dokonce dopisovala a nechávala si poradit, jak zahnat chutě na sladké. Dnes už ví, jak je ovládat. "Když mám na něco chuť, dám si do pusy mátu, kterou pomalu žvýkám. Pomáhá to."

Přestala sázet na nesmyslné diety a zkrátka začala více poslouchat své tělo, dopřála mu kvalitní a zdravý jídelníček a začala se hýbat. Z původních 127 kilogramů má dnes pětašedesát. Během tří let se i ona stala známou influencerkou a dnes je pro ostatní obrovskou motivací, kterou sama Josie před lety na sociálních sítích hledala. Na jejím Instagramu tak najdete tipy na zdravá jídla, ale i cvičení. Její šatník se po zhubnutí výrazně změnil. Přestala se schovávat ve volných a neslušivých kouscích a konečně si mohla vzít upnuté šaty. "Nikdy nezapomenu na den, kdy jsem si na školní ples oblékla těsné šaty ve velikosti S. Lidé, kteří se se mnou dříve nebavili, mi najednou gratulovali," vzpomíná. Na její neskutečnou proměnu se podívejte ve fotogalerii.

 

Autor: Aneta Valešová

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji