Pětinásobná babička v 65 letech propadla kulturistice! Zhubla o 25 kilogramů a vyhrává soutěže

Pětinásobná babička v 65 letech propadla kulturistice! Zhubla o 25 kilogramů a vyhrává soutěže
Foto: profimedia.cz
18. února  2023 
 06:00

V 65 letech vyhrávat soutěže v kulturistice? Proč ne! Američanka Susan Guidi je živým důkazem, že se zdravým životním stylem můžete začít v každém věku. Pětinásobná babička dokázala zhubnout za pouhých devět měsíců o 25 kilogramů a je k nepoznání!

Susan je maminkou čtyř dětí, má pět vnoučat a ještě nedávno holdovala vínu a svým oblíbeným thajským pokrmům. To se však změnilo před dvěma lety. "Byla jsem typická žena v menopauze. Měla jsem tuk kolem břicha, pila jsem příliš mnoho vína a moc jedla a do toho jsem špatně spala. Jednoho dne jsem procházela sociální sítě žen nad šedesát, které dosáhly něčeho neuvěřitelného, a narazila jsem na Joan MacDonald, které bylo v té době 74 let. Vypadala neskutečně, tak jsem si řekla, že když to dokázala v sedmdesáti, tak v šedesáti musím také," vypráví.

VIDEO: Přerušovaný půst krok za krokem s Petrem Havlíčkem...

Video se připravuje ...
Přerušovaný půst krok za krokem s Petrem Havlíčkem • VIDEO: Videoredakce ženských webů

V prosinci roku 2020 se proto přihlásila do transformačního programu, který jí naprosto změnil život. Z jídelníčku vyřadila své oblíbené pochutiny a hlavně do svého programu zahrnula pravidelný pohyb. Výsledky na sebe nenechaly dlouho čekat. Za pouhých devět měsíců dokázala zhubnout o 25 kilogramů. "Rezervovala jsem si profesionální focení na termín o devět měsíců později, a když jsem viděla, čeho jsem dosáhla, najala jsem si trenéry, aby mi pomohli s přípravou na kulturistickou soutěž," vzpomíná. 

Za dvacet týdnů byla připravena předvést se na pódiu. Před soutěží Susan cvičila i tři a půl hodiny denně. Tento dril nakonec přinesl své ovoce: zvítězila nejen v kategorii nad 50 let, ale i v kategorii nováčků. "Nemohla jsem uvěřit, že se to stalo. Bylo to neuvěřitelné. Vyhrála jsem ve skupině žen, které byly všechny mladší než já. Jakmile se rozsvítila světla, rozproudila jsem publikum. Jako bych byla pro to pódium stvořená. Nemůžu se dočkat, co budu dělat, až mi bude osmdesát,“ dodává ke svému příběhu Susan.

Nyní váží Susan necelých 59 kilogramů a chce motivovat ostatní ženy v jejím věku k pohybu. "Společnost očekává, že se ženy nad padesát prostě usadí a budou babičkami. Celý život jsem byla něčí manželkou, matkou a babičkou, a tak jsem chtěla něco udělat i pro sebe. Držela jsem snad každou dietu pod sluncem, stejně jako většina žen v mém věku jsem se svým tělem nebyla vůbec spokojená. Chtěla jsem, aby zevnějšek odpovídal tomu, jak se cítím uvnitř,“ prozradila Susan. Na její proměnu se podívejte ve fotogalerii.

Autor: Aneta Valešová

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji